anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce este prediabetul și cum poți să te salvezi sa nu faci diabet? Am glicemia 102.Am mâncat azi la 12:00 prima masa 3 oua fierte și apoi la 16:30 când aproape sa ajung acasă de la cumpărături cred că mi-a scăzut glicemia că mă simțeam fara vlaga sa mai fac pași și slăbit iar imediat cum am mâncat o felie de pizza mi-a trecut.Patesc des așa când mănânc pe la 10-11 și apoi plec și se face 17:00, mi se face foame și nu mai am vlaga in mine bănuiesc că e scădere de glicemie fiindcă imediat cum mănânc puțin îmi revin că prin minune..Am pre-diabet? De ce mi se întâmplă asta? Am multe kg in plus peste sută țin să mentionez.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Floridori a răspuns:

Glicemia se masoara dimineata, pe stomacul gol, sau la 2 ore dupa masa daca dorim sa cunoastem daca exista o scadere a tolerantei la glucoza.
Semne de prediabet sunt:
-glicemia de 110-125 pe stomacul gol;
-glicemia de 140-200 la 2 ore dupa masa.

Cat despre restul simptomelor, nu este neaparat vorba despre o scadere a glicemiei.Pot fi diverse motive, diversi factori, principalul fiind ca ai nevoie de un numar mai mare de calorii pentru a te mentine activ la o greutate atat de mare, pot fi temperaturile, tensiunea, pulsul, o cadere de calciu etc. Daca te ingrijoreaza aceste aspecte, ar trebui sa iei in calcul un set de analize.