| Alex18295 a întrebat:

Ce este tensiunea oculară? Dacă văd în ceață se vede la tensiune? M am uitat la Soare câteva sec și am fost la oftalmolog și mi-a zis că am 11, 12 tensiunea și că e bună dar parca nu mai vad ca înainte..Ma tot stresez, nu mai știu ce să mai zic

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

De la soare nu seface tensiune oculara, dar de la stat cu ochii in telefon foarte mult sau in ecranul computerului: DA!

Evita sa mai stai pe telefon si computerul in urmatoarele 3-4 saptamani si va scade tensiunea oculara si va dispare stresul, in plus vei avea timp mai mult sa citesti din carti si sa dormi mai devreme, odihnindu-te!

| Alex18295 explică (pentru Violleta2022):

Am pățit ceva de la Soare? parcă nu mai sunt eu cum eram cu vederea..Cum pot vedea amănunțit?

| Alex18295 explică (pentru Violleta2022):

Cum pot vedea amănunțit dacă am ceva cu vederea?

| blackann a răspuns (pentru Alex18295):

Nu vezi "amanuntit", vezi "clar". rolling on the floor))

Poate fi lipsa de calciu, tensiune mica (nu oculara), oboseala/surmenaj/lipsa somnului.

Calmeaza-te! Desi soarele este mult mai puternic in ultimii ani, nu-ti afecteaza vederea ca te-ai uitat tu 5 secunde. De ce te-ai uitat?! Poate data viitoare iti arde creierul.

| Violleta2022 a răspuns (pentru Alex18295):

Nu ai patit nimic de la soare!

Tot ce ai patit este de la telefon si ecranele de la computer care ti-au afectata vederea.
Du-et la un oftalmolog sa te verifice dar sunt sigura ca iti va spune asa inchizi telefonul si computerul pe urmatoarele 3-4 saptamani nemaivand voie sa te te uiti pe ele, pana iti revine vederea la normal.