Examen coproparazitologic
Prin acest examen este detectata prezenta unor paraziti cu localizare intestinala, in limitele impuse de ciclul biologic al fiecarui parazit:
- Protozoare: Giardia lamblia, Trichomonas intestinalis, Entamoeba spp., Blastocistis hominis;
- Nematode: Ascaris lumbricoides, Trichuris trichiura, Enterobius vermicularis, Strongyloides stercoralis;
- Cestode: Taenia spp.
Pentru a creste sensibilitatea clinica a testului, se recomanda 3 examene succesive, la interval de 7 zile.
Examenul coprobacteriologic
Detecteaza bacteriile din organism (ex.toxiinfectie alimentara provocata de salmonela).
Examenul coprobacteriologic (coprocultura) necesită recoltarea materiilor fecale fie în coprocultorul fără mediu de cultură, fie în coprocultorul cu mediu de cultură (atunci când materiile fecale nu pot fi aduse la laborator într-un interval de 30-60 minute de la recoltare).
Recoltarea materiilor fecale pentru testul de digestie necesită o dietă specială prealabilă care ne va fi comunicată de medicul trimiţător sau de către personalul laboratorului.
Pentru depistarea hemoragiilor oculte, deoarece se foloseşte o metodă imunologică, nu este necesară o restricţie alimentară.
Sunt investigatii medicale. Primul se refera la detectarea parazitilor in materiile fecale, al doilea la identificarea bacteriilor tot in fecale.
Se da proba din fecale.Mai frumos nu pot sa zic ca asta e.Coproparazitiotologic e pentru a determina daca subiectul are paraziti in organism iar coprobacterologic daca are ceva bacterii in organism ce poate dauna celor din jur.
Coproparazitologic= identificare paraziti intestinali (oxiuri, limbrici, Geardia, Tenie etc). Coprocultura= identificare agenti patogeni (Salmonella, Escherichia Coli, Bacillus, Clostridium etc.), existenti in intestinul omului, nu numai in materiile fecale, cum s-a zis. Coproparazitologic apare cand exista o igiena precara (maini nespalate, fructe si legume nespalate...), pe cand la coprocultura poate iesi pozitiva analiza (cu agenti patogeni) doarprin consum de alimente existent infestate. Vezi cazurile de E. coli si Salmonella mediatizate la stiri la tv, de ex. in urma consumului de carne de porc infestata. Sper ca ai inteles.
E o analiza a parazitilor (viermisorii etc), dar vreau sa zic ca nu e de la nespalarea manilor.
Toti avem, stai linistita, toti ar trebui sa facem niste tratamente impotriva lor, important e sa le stim masura.
Fata mea are si vreau sa zic ca se spala si de 10 ori pe zi pe maini.
Sunt microbi peste tot, nu e grav pot fi tratati.
___Enzo întreabă: