Îmi pare rău că treci prin asta. E tare neplăcut și nici nu-i ușor să vorbești despre asta cu cineva.
De cât timp ai problema?
Pe scurt, un hemoroid este o venă aflată la capătul rectului, pe interiorul anusului, care se umflă cu sânge. Din cauza presiunii locale ridicate, asta se poate sparge (cu sângerări vizibile) sau pur și simplu este incomodă atunci când mergi la toaletă. Riscurile principale țin de infecție. Presupun că e destul de ușor de înțeles de ce nu e OK să ai materie fecală în contact cu o rană deschisă.
Dacă urmezi sfaturile de mai jos, în cca. o săptămână ar trebui să scapi de ele.
Ca de obicei, în primul rând, merită tratamentul medical. Ideea de bază este că orice condiție medicală este unică pentru fiecare dintre noi (orice corp este diferit) și doar un medic specialist poate să îți dea un tratament potrivit. După caz, medicul îți poate da un tratament medicamentos sau chiar poate elimina acel săculeț cu sânge cu ajutorul unui aparat dedicat. Soluția asta este permanentă, dar nu prea se ajunge acolo.
Hai să-ți zic pe scurt ce ai putea face până la tratamentul medical:
- Schimbă-ți regimul alimentar cu mai mult focus pe fibre. Adică legume și fructe, cereale integrale. Asta ajută la scăderea durității scaunului și chiar a cantității eliminate și implicit reduce presiunea despre care vorbeam mai sus. În general, asta e o regulă bună de urmat indiferent că ai hemoroizi sau nu, pentru că previne apariția lor.
- Caută în farmacii tratamente cu hidrocortizon. Sunt creme sau supozitoare care ajută. Nu le folosi mai mult de o săptămână.
- Fă-ți o baie caldă, local, timp de 10-15 minute. Preferabil să fie de două ori pe zi. Poți folosi un lighean mai adânc, ca să nu umpli cada, sau poți folosi bideul, dacă ai așa ceva. Evită dușul, totuși, pentru că presiunea apei nu ajută.
- Igiena locală ajută semnificativ. Fă un duș zilnic și evită cosmeticele parfumate sau pe bază de alcool.
- Evită hârtia igienică uscată. Folosește șervețele umede (tot fără parfum sau alcool). Important! Nu arunca niciodată șervețelele umede în vasul de toaletă pentru că nu se dizolvă (ca hârtia igienică) și se înfundă instalația.
- Aplică gheață local, dacă umflăturile sunt semnificative și dureroase; 2-5 minute ajută la reducerea volumului.
- Pentru durere folosește aspirină, ibuprofen sau acetaminofen. Te vor ajuta să scapi temporar de durere.
Dacă după o săptămână de astfel de tratament încă ai probleme, e important să discuți cu un medic specialist. Știu că poate fi rușinos, dar o să merite din plin. În plus, dacă nimerești un medic simpatic, poți afla ceva nou despre corpul tău.
Incearca sa te hidratezi foarte bine, 2 litrii de apa pe zi si manaca diversificat, introducand in alimentatie: supe si ciorbe.
Fructele sunt foarte importante de asemenea, pe langa vitaminele pe care le au, fibra lor ajuta la miscarile din colon si la eliminarea fecalelor.
Daca ai grija sa manaci corect, vei scapa de hemoroizi pe veci.
Vezi ca se gaseste la farmacie o crema HEMORZON care te va ajuta imediat.
Folosesc hemorzon si detralex. Ii am de doua luni. S-au mai ameliorat simptomele, adica durerea, dar tot o am. Si sunt disperata. Ca nu o mai suport. Ma enervez pentru ca sunt mititei si cum e posibil sa nu scap de ei.
Inseamna ca nu faci ce trebuie, adica sa elimini constipatia, mancand supe si ciorbe, band 2 litri de apa pe zi, mancand fructe crude sau in compot.
Compotul de mere si prune ajuta foarte mult la eliminarea constipatiei. Daca bei zilnic 1 cana de compot, cu tot cu fructe (atentie, fructele trebuie sa contina si coaja, altfel nu-si fac efectul).
anonim_4396 întreabă: