Întrebare recomandată | Flors a întrebat:

Ce facem cu mancatul pe fond emotional?(probleme in familie) Seara buna! Nu vi s-a intamplat sa treceti printr-o perioada stresanta a vietii voastre sau in preajma unor conflicte interioare sa mancati mai mult decat de obicei, ca o modalitate de a,, calma" inconstient conflictele?
De vreo saptamana sunt tare stresata cu scoala, unde am multe teste, mult de invatat, o olimpiada foarte importanta pentru mine, plus problemele de acasa, unde conflictele sunt la ordinea zilei. Certuri, scandaluri intre ai mei parinti, care nu se mai ingteleg de nicio culoare, din cauza faptului ca tata bea, nu are un loc de munca stabil, e foarte autoritar, iar mama e prea aspra in vorba, foarte rar calma, blanda. Fratele meu(12 ani) calca pe urmele tatalui, vorbeste urat, injura, incepe sa fie violent, la scoala rezultatele lasa enorm de mult de asteptat, a ajuns sa-i zica mamei sa iasa afara din casa si sa o dea răilui, sta din ce in ce mai mult la calculator, de unde nu-l mai poate scoate nimeni nici cu vorba buna, nici cu forta. Ce as putea face eu, mai ales cand nu se poate discuta cu nimeni? Chiar daca ii iau cu vorba buna si incerc sa le explic anumite lucruri sau sa le sugerez discret modalitati de rezolvare a problemelor, arunca tot timpul vina unul pe celalalt, fara a-si recunoaste propria vina.
M-am simtit destul de obosita zilele astea, m-a durut capul, ameteam si am observat ca am mancat mai mult decat de obicei, chiar daca nu imi era foame sau nu aveam pofta de un anume aliment. Ce e de facut cu acest mancat pe fond emotional, in asa fel incat sa il inlatur cat mai repede? Tin sa precizez ca am 18 ani si am avut probleme cu alimentatia(un inceput de anorexie, apoi bulimie timp de aproape 2 ani).
Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună!
Am avut eu aceeaşi problemă ca tine.
Problema cu mancatul datorat emotiilor se poate rezuma la greutate dar incepe cu mintea si impactul asupra acesteia. Stresul are un impact foarte puternic asupra ta. Cand apararea ta este compromisa sanatatea primeste o lovitura si la fel si emotiile.
Primul pas consta in faptul ca trebuie sa recunosti ca ai o problema. Vei simti sentimente de neputinta si vina. Vina asupra faptului ca e posibil sa-ti distrugi sanatatea si neputinta consta in faptul ca nu vezi o cale de iesire.
In cele ce urmeaza, cauta ajutor. Exista multe persoane care iti pot da sfaturile potrivite. Mancatul pe fond nervos nu are nimic de a face cu dietele sau cu schimbarea programului la masa ci cu controlul pe care il avem asupra emotiilor.
Te pup!

2 răspunsuri:
| DraudeS a răspuns:

Consulta un medic psiholog pentru niste sfaturi.
Pentru chestii de genul acesta eu la momentu' actual iau pastile zi de zi si consult psihiatrul lunar.
Cat despre mancare..ar trebui sa fie printre ultimele tale probleme la ce ai spus mai sus.

Sanatate!

| Azµre a răspuns:

Trebuie să vezi un psiholog, îți trebuiesc multe sfatuiri și tot odată multă înțelegere, trebuie să de descarci într-un fel.