| Flors a întrebat:

Ce facem cu mancatul pe fond emotional?(probleme in familie) Seara buna! Nu vi s-a intamplat sa treceti printr-o perioada stresanta a vietii voastre sau in preajma unor conflicte interioare sa mancati mai mult decat de obicei, ca o modalitate de a,, calma" inconstient conflictele?

De vreo saptamana sunt tare stresata cu scoala, unde am multe teste, mult de invatat, o olimpiada foarte importanta pentru mine, plus problemele de acasa, unde conflictele sunt la ordinea zilei. Certuri, scandaluri intre ai mei parinti, care nu se mai ingteleg de nicio culoare, din cauza faptului ca tata bea, nu are un loc de munca stabil, e foarte autoritar, iar mama e prea aspra in vorba, foarte rar calma, blanda. Fratele meu(12 ani) calca pe urmele tatalui, vorbeste urat, injura, incepe sa fie violent, la scoala rezultatele lasa enorm de mult de asteptat, a ajuns sa-i zica mamei sa iasa afara din casa si sa o dea răilui, sta din ce in ce mai mult la calculator, de unde nu-l mai poate scoate nimeni nici cu vorba buna, nici cu forta. Ce as putea face eu, mai ales cand nu se poate discuta cu nimeni? Chiar daca ii iau cu vorba buna si incerc sa le explic anumite lucruri sau sa le sugerez discret modalitati de rezolvare a problemelor, arunca tot timpul vina unul pe celalalt, fara a-si recunoaste propria vina.

M-am simtit destul de obosita zilele astea, m-a durut capul, ameteam si am observat ca am mancat mai mult decat de obicei, chiar daca nu imi era foame sau nu aveam pofta de un anume aliment. Ce e de facut cu acest mancat pe fond emotional, in asa fel incat sa il inlatur cat mai repede? Tin sa precizez ca am 18 ani si am avut probleme cu alimentatia(un inceput de anorexie, apoi bulimie timp de aproape 2 ani).

Multumesc anticipat pentru sfaturi si sugestii!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| K13 a răspuns:

Prin aceeasi situatie am trecut si eu, exceptand faptul de a avea un frate.
Presupun ca eforturile facute nu-ti sunt recunoscute de catre cei din familie.

Am trecut prin situatii limita, dar am trecut si peste astea. Avand in vedere ca timpul le rezolva pe toate, trebuie sa-ti ocupi timpul cu ganduri pozitive.

La tine mancatul este ca fumatul pentru altii in situatii de stress.
Cauta sa te regasesti in muzica sau in ceva ce te face fericita. Cand sunt certuri in casa ai doua variante:
1. Daca situatia nu este foarte tensionata si nu apare violenta, ia-ti frumos haina si iesi afara. Nu ai nevoie de stres suplimentar sau ganduri de genul "Cum as putea sa fac sa fie bine".
2. Daca este o situatie tensionata. Ramai in casa pentru orice eventualitate, pune-ti castile pe urechi, trateaza totul cu indiferenta, iar in caz de ceva actioneaza.

Daca te intelegi cat de cat cu fratele tau, faceti in asa fel incat sa aveti macar o activitate comuna. Desi diferenta de varsta este de 6 ani, puteti gasi ceva de facut. Castiga-i increderea si fa-l sa-ti tina partea.

Mama este in general cea care lupta singura, de aici si comportamentul asta. Incearca s-o intelegi, iar daca ai ceva de reprosat, spune-i in fata. Chiar daca va nega, se va gandi foarte bine la cele spuse de tine.

Chiar ar fi multe de spus, iar acest lucru ma motiveaza atat pe mine cat si pe tine. Nu suntem singurii in astfel de situatii, dar cei care suntem, vom deveni mari, pentru ca avem vointa!

O seara faina, bafta!

0 răspunsuri: