| Iggy_8006 a întrebat:

Ce faci pentru a te relaxa atunci cand esti nervos/-oasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| laura_2183 a răspuns:

Lggy ca sa te relaxezi sunt multe modalitati poti asculta melodia ta preferata si sa te gandesti la ceva frumos. poti sa te dusi la o plimbare cu catelul sau singur. te poti gandi ce te streseaza si sa eviti acel lucru. sau chiar sa iesi cu cel mai bun prieten.

| florinell a răspuns:

Fumez o tigara si imi trece!

| Oana2106 a răspuns:

Există jucării anti-stress: mingi din burete, jucării de cauciuc etc. Sau poţi ieşi în parc să alergi până simţi că ţi-au trecut toţi nervii.

| claudia1981 a răspuns:

Eu cand sunt nervoasa rad cam ciudat dar asta fac si cant da nu prea tare ca se sperie lumealaughingnu ascult melodii ca imi vin crizele mai rau nu ma plimb ca iar imi vin da fumez ca poate pleaca. hai zambeste ca e pacat sa vi suparat.hee hee

| Notahappyday a răspuns:

Mergi pe stadion si manifesta-te.

| Oana2106 a răspuns:

Fumatul nu este o soluţie! E adevărat că te calmează pe moment, dar pe termen lung are DOAR efecte negative. De ce să introduci în organism câteva mii de substanţe cancerigene când poţi alege să faci ceva care nu îţi dăunează cu absolut nimic (de exemplu, aşa cum am spus şi mai devreme, să alergi)? Fumatul îţi privează organismul de oxigen. Sportul are efect opus: atunci când îl practici şi după, simţi că respiri mai profund. Deşi poate părea mult mai la îndemână să fumezi decât să te duci în parc, gândeşte-te şi la reacţiile adeverse: tutunul distruge la modul propriu plămânii schimbând structura ţesutului alveolar într-o astfel de măsură încât oxigenarea sângelui poate fi redusă la valori absolut insuficiente. Mai departe, lipsa de oxigen afectează întregul organism, fiecare celulă. Cele mai afectate sunt cele cerebrale şi cele hepatice. Apoi, nicotina împreună cu celelalte substanţe toxice conţinute în fumul de ţigară reprezintă adevărate otrăvuri care pătrund în celule şi le modifică funcţionarea, având în timp efecte la fel de grave ca orice otravă. Trecând o dată cu sângele prin vasele de sânge atacă pereţii vaselor producând răni locale, care în timp conduc la afectarea iremediabilă a vaselor de sânge şi la obturarea lor. În acelaşi timp, substanţele cancerigene din fumul de ţigară pătrund în fiecare celulă producând modificări pe care organismul se luptă să le repare. Dar fumul de ţigară slăbeşte în acelaşi timp capacitatea organismului de autoapărare.
Tu alegi!

| Oana2106 a răspuns:

Fundă?