| uitaaaaa a întrebat:

Ce faci sa mergi mai departe in viata cand simti ca totul se prabuseste?cryingcand simti ca nu mai ai putere?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
| box a răspuns:

Sa nu disperi, sa nu te auto'distrugi, sa stai sa analizezi problema, si sa cauti un mod de a o rezolva...

| alexaaa a răspuns:

Stiu senzatia si nu e deloc placuta.tot ce te sfatuiesc e sa stai singura, vreo ora, pune un cantec trist, si plangi. e singura forma sa te descarci.eu cel putin asa fac. e greu sa mergi inainte intr-o situatie in care nu esti deloc bine.doare...dar incearca sa faci asta. dupa ce plangi, privesti lucrurile cu mai mmulta claritate.

| RloveR a răspuns:

In viata, toti trecem prin momente in care ne simtit distrusi.simtim ca nu avem puterea sa trecem peste.in Dumnezeu ne pune la incercare, iar noi trebuie sa trecem peste toate momentele acestea groaznice. Nu dispera, viata o sa revina la normal, sau poate va deveni chiar mai buna!

| Bacemi a răspuns:

1. Sa asculti melodia asta : http://www.youtube.com/watch?v=Pe-Eosmk6oE

2. Dupa iti dai doua palme si realizezi ca pierzi timpul.

3. Schimbi gandurile si vorbele pe fapte si realizari.

| Psihiatra a răspuns:

Am si eu momente din acestea.Simt ca nimic nu mai are rost, ca nu pot continua sad."Trebuie sa fii tare, sa tii capul sus si spatele drept", sa-ti spui in gandul tau ca poti, sa ceri de multe ori ajutorul altora, sa iei o pauza ca sa te destinzi.Roaga pe cineva sa te ajute ca sa iesi din aceasta stare deprimanta.Sa faci pe cat posibil sa detii controlul, sa te autostapanesti. Sper sa treci peste asta happy

mira
| mira a răspuns:

Asterne-ti gandurile pe hartie.Scrisul vindeca.

| Denisa a răspuns:

Zambesc spunandu-mi in gand ca se poate si mai rau. Iti dau o "tema". Din cate vad, ai o problema, eu iti pun urmatoarea intrebare, iar daca raspunsul este nu, te sfatuiesc sa ridici capul sus, sa te imbaci frumos, sa iesi in oras si sa te distrezi. Si iata intrebarea: problemele tale actuale vor mai conta peste 1-2 ani? Eu sunt sigura ca nu si stii de ce? Pentru ca probabil esti prea pesimist/pesimista in acest moment si problema ta e "gigantica" cand, de fapt, privita rational poate nu e chiar o problema mare si poate are si o rezolvare.

| 2122009 a răspuns:

Te inteleg perfect sad gandeste-te ca astfel de incercari sunt necesare in viata pentru a ne maturiza, pentru a vedea anumite lucruri altfel, este un semn ca ce facem nu este bine si trebuie sa remediem, trebuie sa te gandesti ca orice s-ar intampla trebuie sa mergem inainte oricat de greu ar fi, ca suntem cu un scop creati si nu degeaba ni se intampla atatea lucruri, chiar daca suna aiurea sa stii ca totul se intampla cu un motiv, eu am simtit pe pielea mea oh go on ai grija de tine! si fii puternic sau puternica ca mereu dupa ploaie apare soarele! happy

| Amelie_2576 a răspuns:

Poti face mai multe lucruri pentru a-ti ridica moralul. Asculta muzica vesela, de exemplu Celia Cruz - "La Vida Es un Carnaval" la volum suficient de mare. Este o melodie excelenta pentru depresie, mai ales daca-i intelegi versurile. (http://www.youtube.com/watch?v=lArGoRhFr4E) Iesi sa iei aer, de preferabil, in natura, in parc. Inscrie-te la un curs de dans sau la un alt sport. Citeste pe internet articole de autoincurajare. (Exista mai multe in engleza decat in romana.) Consoleaza-te cu gandul ca nu doar tu ai necazuri in lumea asta mare. Multi oameni sufera si se confrunta cu probleme si totusi continua sa traiasca sperand ca maine va fi mai bine. Iar pentru cei optimisti si intreprinzatori, chiar se intampla sa fie mai bine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am avut si eu probleme de astea si daca nu erau prietenii langa mine si muzica rock acum eram 2 m sub pamant dar au trecut. te-as sfatui sa asculti una dintre melodiile trupei brokencyde si te vei simti mai bine. sper ca o sa iti fie de ajutor sfatul meu

| fabiola a răspuns:

Ingropi trecutul, il inchizi intr-un sertar, dar nu uita sa inveti din greselile trecutului! Te ridici singura, asa usor fara sa te vada cineva, pansezi sufletul si pleci la drum.Nimeni nu este de neinlocuit si nu toate drumurile sunt la fel.Curaj si bafta!