| AvalohAlyn a întrebat:

Ce forma și ce marca de magneziu ați folosit sau folosiți de obicei? V-a ajutat? Și-a făcut efectul? Pentru ce ați luat? Va ajuta in general magneziul?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| DrMihailoviciS a răspuns:

Depinde ce vrei de la el. Dacă iei magneziu doar așa, că ai auzit că e bun, atunci probabil că o să te alegi doar cu niște urină mai scumpă. Dar dacă ai crampe musculare, oboseală cronică, anxietate sau probleme cu somnul, atunci da, poate ajuta.

Forma? Ah, aici începe distracția. Magneziul oxid? Gunoi. Se absoarbe prost și doar îți face tranzitul intestinal mai... activ. Magneziu citrat? Binișor, dar poate deranja stomacul dacă iei doze mari. Magneziu bisglicinat? Asta da, se absoarbe bine și e blând cu stomacul. Magneziu malat? Bun pentru energie și oboseală cronică. Magneziu taurat? Dacă ai probleme cardiace sau vrei ceva mai liniștitor.

Marca? Niciun brand nu face minuni dacă iei o formă proastă. Important e să fie dozat bine și să nu fie îndesat cu tot felul de aditivi inutili. Eu recomand Doctor's Best, Solgar sau Now Foods, dar mai sunt și altele bune. Spre exemplu, eu de ceva timp am renunțat la Cola, Fanta și toate drăcoveniile și m-am convertit pe Vitamin Aqua. Are cu Mg, Ca (nu Cl), Fe, B-uri... Dar ăla e doar așa de routine-care, tu dacă vrei ceva pe bune te duci în farmacie, nu în Profi!

Te ajută? Dacă ai carență, da. Dacă nu, doar îți golește portofelul. Așa că înainte să dai banii pe ceva, poate ar fi bine să faci niște analize, să vezi dacă ai nevoie. Dacă nu, mai bine îți iei un burger și trăiești liniștit.

Sper că te-am ajutat! Doamne ajută!
Dr. Mihailovici S.

1 răspuns:
| Delllliae a răspuns:

Când am leșinat la solar că aveam infarct de miocard.