| vandrushko a întrebat:

Ce fructe preferate ai?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| coddy24 a răspuns:

Carnea laughing

14 răspunsuri:
soothe
| soothe a răspuns:

Perele, strugurii tamaiosi si zmeura

| Bacemi a răspuns:

Ananas, Caise, Papaya, Banane.

| Tourniquet a răspuns:

Tocmai la TV pe ProTV spune acolo,, Pentru o viata sanatoasa consumati fructe si legume" si eu tocmai aveam de gand sa-ti raspund la intrebare.hee hee. Cine a zis aia de mai sus, are dreptate happy. Putem manca fructe cand avem pofta de ceva dulce happy.

Deci fructele mele preferate sunt :

pepenele galben si rosu - pacat ca apare vara love struck. il ador!

ciresele - mananc zilnic cand apar.

capsunile - imi place sa le mananc cu frisca sau cu siropul scurs de la ele. happy

strugurii verzi - yam. musthee hee.

piersici - yam love struck

nectarine - yyaaam :X imi amintesc cand aveam pofta asta-vara si cand mi-a luat mama am mancat toata punga straight face.

caise - din pomu de la bunica love struck.

mere verzi - mici de la bunica love struck

portocale - baaaa, tu esti o portocala portocalie day dreaming.

Imi plac fructele. Le iubesc love struck. mai ales pe cele enumerate mai sus happy.

,, Pentru o viata sanatoasa consumati fructe si legume! " Bye laughing

| lia.d a răspuns:

Buna! fructele mele preferate sunt cele zemoase si dulci, cum sunt pepenele galben, pepenele rosu, piersica coapta bine, de fiecare data cand le mananc parca simt cum imi tapeteaza stomacul cu sanatate, cum ma hidrateaza si pe langa asta au si un gust extraordinar de bun, sunt dulci, cu arome deosebite. Apoi, fructele de padure care au si ele o aroma aparte, mai ales cand le culegi chiar tu, direct de la sursa, mergand pe un drum de munte.Ciresele imi mai plac si de cate ori apar imi amintesc cum ma jucam cu ele cand eram copil, punandu-mi cercei sau cum mancam pe ascuns in pat sa nu ma prinda mama si ascundeam samburii, te miri pe unde! fructele toate pana la urma sunt delicioase, toate au farmecul lor, aroma lor deosebita si putera de a te mentine sanatos!

| darrio2007 a răspuns:

Pepene, caise, struguri, mere, banane.

| annie_9752 a răspuns:

Portocale, nectarine, clementine, banane, pepene(verde si galben), mere, kiwi, cirese, corcoduse(acre, cu toate ca imi dau o durere de burta!), struguri(negri), caise, piersici, smochine, curmale si multe altele! Toate fructele sunt bune in felul lor! Chiar nu pot face o lista mai mica!tonguetonguehappyhappyO zi buna!

| kaya a răspuns:

Ananas, mandarine, clementine, rodii, cirese, caise, kiwi si cam atat.

| Sara2 a răspuns:

Banane pepene si struguri

| raisa1993maria a răspuns:

Capsuni, cirese, pepene, zmeura, pere, banane, portocale, gutui, kiwi majoritatea imi plachappy

| iulyka a răspuns:

Capsuni
Cirese
Struguri
Ananas

| katty_6203 a răspuns:

Portocale, mere si alune.

| Anonymy05 a răspuns:

Mango,kiwi,pomelo, portocale, pepene, struguri.

Răspuns utilizator avertizat
| axney a răspuns:

Fructele sunt sursa de energie cea mai usor si eficient de obtinut. Consumam o multime de produse, fierte, putrezite, indulcite... si apoi ne intrebam de ce inventam toate bolile de pe lume?

Imi pare foarte rau ca doctorii in loc sa-ti explice cum functioneaza corpul si ce alimente (nutrienti) trebuie sa-i dai, iti da o pastila ca sa scapi de simptome happy ca sa revin la subiect, corpul extrage energia cel mai usor din carbohidrate, apoi din grasimi, si in cazuri extreme din proteine (cind maninci carne nu proteina iti da energie dar grasimea!).
Deci, carbohidrate sunt simple si complexe, cele simple sunt fructele si legumele (fara amidon), digestia lor ia aproximativ 30 minute. Carbohidratele complexe sunt legumenoasele (fasolea...) sau grinele, sau toate legumele ce sunt fierte (cu amidon), digestia lor ia aproximativ 2ore. Ce esre interesant ca rezultatul digestiei fructului (C Simpla) sau a cartofului fiert (C COmplex) este glucoza (energia necesara celulelor), unica diferenta este timpul de digestie si energia folosita la digestia alimentului.
Respectiv, fructul va folosi foarte putina energie la digestie, mai ales daca este copt, unde fructoza este practic pregatita in 10 minute de digestie sa se transforme in energie celulara, pe cind la carbohidratele complexe cu cit mai verzi sunt cu atit mai putin timp este necesar pentru digestie (dar in mediu de la o ora in sus). Deci nu e degeaba senzatia de a manca ceva dulce dupa o masa grea, digestia a inceput dar corpul tot nu are energie.
Asa ca consumati toata ziua fructe calorice, banane, portocale, sau fructe uscate in non-sezon, si seara mancati o masa mai complexa. Nu degeaba se zice ca nu manca fructe inainte de masa, iti va taia pofta - pai acesta si este scopul foamei, necesitatea de calorii (energie) si fructele sunt cele mai potrivite pentru acest scop.
Preferatele mele sunt strugurii si pepenele - i-am i-am. fructul trebuie sa fie alimentul nostru principal... savurati viata