Dupa parerea mea niciunul...nu mananc dulciuri deloc si beau zilnic iaurturi de fructe,mananc zilnic fructe, legume, nu mananc de la fast-food si tot ca dracu ma simt
Toate fructele si legumele sunt bune pentru sanatate!
doar ca inainte de consumarea acestora trebuie spalate!
Si pentru sanatate dvs. consumati 2 litri de apa!
succes
Buna, morcovi sunt foarte buni pentru vedere. Dar si legumele si fructele.
1. Pestele - este o sursa excelenta ce furnizeaza suport structural pentru membranele celulare. Este recomandat pentru tratarea degenerescentei maculare si pentru pastrarea sanatatii ochiului.
2. Spanacul, varza si salata - aceste plante sunt bogate in caroteni, in special in luteina. Luteina, un pigment galben, protejeaza macula de arsurile solare si de lumina fosforescenta.
3. Oul - este bogat in cisteina, sulf, lecitina, amino-acizi si luteina. Aceste componente previn formarea cataractei.
4. Usturoiul si ceapa - prezinta, de asemenea, un continut bogat de sulf, necesar producerii de glutemina, un important antioxidant atat pentru ochi, cat si pentru intregul organism.
5. Soia - scazuta in grasimi, bogata in proteine, soia este elemetul de baza ce nu lipseste din nici o dieta. Soia contine acizi grasi esentiali, vitamina E si agenti antiinflamatori.
6. Fructele si legumele - contin vitamina A, C, E si beta-caroten. Legumele de culoare galbena, precum morcovul, sunt foarte importante pentru vederea diurna.
7. Afinele si strugurii - aceste fructe ajuta cu precadere ochiul in timpul vederii nocturne. O ceasca plina de afine, gem de coacaze sau un supliment nutritiv format din struguri si afine te ajuta sa-ti adaptezi vederea la intuneric in mai putin de 30 de minute.
8. Vinul - pe langa efectul cardioprotectiv, vinul contine nutrienti esentiali care protejeaza vederea. Bineinteles, nu mai trebuie adaugat faptul ca numai un consum moderat are urmari benefice pentru organism.
9. Alunele si stafidele - sunt unele dintre cele mai concentrate alimente in vitamine. Continutul ridicat de acizi grasi omega-3 contribuie la mentinerea colesterolului la un nivel scazut si stabilizeaza membranele celulare.
10. Uleiul de masline - acest tip de ulei monosaturat este o alternativa sanatoasa a untului si a margarinei.
Eu una zic ca merele sunt pe primul loc, cele romanesti binenteles, iar apoi cred ca in functie de sezon, banane, portocale, cirese, visine capsuni, zmeura, fragi, mure, afine.
Kiwi,măceşe,cătina,roşiile cherry, lămâia, grephfuit[nu stiu daca am scris bine-grefă]
Masline si ulei de masline. Foarte apreciate, contin grasimi monosaturate si antioxidanti ce reduc riscul bolilor cronice.
Legume portocalii sau galbene ca dovleacul, morcovii si cartofii contin beta-caroten si vitamina A. Savurati-le in supe sau prajituri.
Legume crucifere ( broccoli, conopida sau varza) sunt delicioase gatite si reprezinta surse importante de fibre si carbohidrati. Unele studii spun ca o dieta bogata in aceste legume pot reduce riscul unor tipuri de cancer.
Frunzele verzi ale spanacului, salatei contin beta-caroten, luteina, zeaxantina care duc la imbunatatirea vederii. De asemenea contin vitamina B si multe alte minerale. Sunt delicioase in salate.
Fasole uscata. Sursa excelenta de proteine si fibre vegetale. Amestecata in supa sau in mancare reduce riscul bolilor de inima.
Linte rosie sau galbena. Bogata in carbohidrati, vitamina B6, minerale ca fier, zinc si potasiu. Contine acid folic. Facuta crema si amestecata cu ceapa, rosii si seminte de mustar este delicioasa. Este folosita cu precadere in India si in alte tari asiatice.
Ovaz. Sursa complexa de carbohidrati, fibre. Da senzatie de satietate in combinatie cu fructe de padure si lapte de soia. Il puteti gati fiert, pasta.
Soia este din ce in ce mai folosita in diete. O puteti savura in mai multe feluri, tofu, lapte de soia, snitele, granule etc.
Cereale integrale. Bogate in carbohidrati, fibre, vitaminele B si minerale, zinc, fier. Se recomanda consumarea lor zilnica, in special dimineata. Reduc riscul bolilor de inima si cancer. Sunt indispensabile in regimurile de slabire si dietele sanatoase.
Rosii. Gustoase si pline de nutrienti, contin licopen, acesta dand culoarea rosie si ajuta la cresterea imunitatii, precum si in bolile de prostata. Gatite ca sosuri, sucuri, paste sunt indispensabile.
Alune prajite, simple sau sarate. Surse de proteine si fibre, uleiuri monosaturate, vitamine si minerale. Se pare ca reduc riscul aparitiei bolilor de inima. Nu trebuie insa sa faceti exces.
Seminte de floarea soarelui sau dovleac. Sunt cea mai buna sursa de fitoestrogeni, care balanseaza efectele hormonale. Sunt pline de proteine, fier, fosfor, vitamina E. Consumati-le zilnic.
Citrice. Contin flavonoide. Citricele sunt bogate in vitamina C, acid folic si potasiu. Atentie la grapefruit in cazul in care luati medicamente. Consultati medicul.
Struguri negri. Sunt dulci si plini de vitamina C si potasiu. Contin flavonoide si anthocianidine care asigura o circulatie a sangelui mai buna. Mancati-i proaspeti sau sub forma de suc.
Fructe de padure in general, zmeura, capsuni, mure sau afine, toate sunt foarte sanatoase. Deosebit de bogate in antioxidanti. Le puteti adauga in toate prajiturile de casa sau salate de fructe.
Fructe de merisor. Sunt o sursa bogata de vitamina C, contin antioxidanti, putine calorii. Recomandate pentru protejarea tractului urinar. Se pot pastra foarte bine congelate. Le puteti folosi pentru sosuri sau sucuri.
Ceai, indiferent ca e negru, verde, contine flavonoide, doar 2 calorii la ceasca de ceai.
Cunostem proprietatile curative ale multor fructe si legume si asemanarea dintre forma lor si organele carora le sunt benefice este uimitoare. Facand parte din dieta noastra zilnica acestea ne feresc de afectiuni grave si ne ajuta sa luptam sanatos impotriva stresului cotidian de care oricat am dori, nu putem scapa.
Daca ar fi sa analizam forma multor fructe sau legume cu proprietati curative, ne-am da seama cu usurinta ca acestea seamana foarte bine cu organele pentru care s-au dovedit a fi benefice.
Un morcov taiat rondele seamana cu ochiul uman. Daca va uitati cu atentie puteti observa o asemanare colosala intre aceasta leguma si ochiul nostru. Pupila, irisul si liniile radiale sunt redate de natura structura morcovului in detalii fine. Stiinta a demonstrat ca morcovii contribuie semnificativ la marirea fluxului sangvin si imbunatatirea vederii.
Rosia, taiata la fel ca morcovul, are patru camere si culoarea putem sa o intuim dupa numele pe care il are. Inima este rosie si la fel ca leguma de care vorbim are patru camere. Cercetarile specialistilor ne arata ca aceasta este intr-adevar o sanatoasa pentru inima si sange.
Strugurii au si ei forma unei inimi. Fiecare bobita sustinuta de ciorchine arata ca o celula din sange si la fel ca rosia, stiinta ne spune ca si ei sunt benefici pentru inima, avand proprietati revitalizante si pentru sange.
Nuca arata ca un creier in miniatura, cu emisfera dreapta si cea stanga, creierul mare deasupra si cerebelul in interior. Chiar si cutele sau incretiturile miezului seamana cu cortexul.
La fel ca in celelalte cazuri stim de la cercetatori ca nucile ajuta la dezvoltarea transmitatorilor neuronali, acestia ajutand la o buna functionare a creierului.
Fasolea ajuta la imbunatatirea functiilor rinichilor, iar boabele seamana foarte bine cu forma rinichilor.
Telina, rubarba si multe alte plante asemanatoare cu acestea au un aspect identic cu cel al oaselor. Alimentele din aceasta categorie au proprietatea de a intari sistemul osos.
Oasele sunt alcatuite din 23% sodiu. Aceste legume sunt si ele bogate in aceeasi substanta, tot intr-un procent de 23%. Daca dieta dumneavoastra nu contine destul sodiu, acesta este extras din oase, slabindu-le.
Fructele de avocado si perele sunt menite sa imbunatateasca sanatatea uterului si cervixului femeii. Potrivit studiilor femeile care consuma un fruct de avocado pe saptamana sunt ferite de cancerul cervical. Totodata activitatea hormonala este echilibrata avand o dieta in care includeti un avocado pe saptamana.
Cartofii dulci au forma pancreasului. Acestia chiar au capacitatea de a imbunatati indexul glicemic al celor care sufera de diabet.
Ceapa seamana cu celulele din organismul nostru. Cercetarile au demonstrat pana astazi ca substantele continute de acesta ajuta la curatarea corpului de deseuri. Fortandu-ne sa plangem, ajuta si la curatarea straturilor epiteliale ale ochilor.
Rodii. Gust dulce, usor efervescent. Bogate in vitaminele B6, C, contin si potasiu, antioxidanti de trei ori mai mult decat ceaiul verde sau vinul rosu.
Fructe:merele, portocalele, kiwi si cam atat
legume:ridichi, rosiile, castraveti
Deeaandreea9156 întreabă: