Uite o lista:
Spanac
Ficat de pui
Ficat de vita
Cereale (germeni de grau, ovaz)
Galbenus de ou
Carne de vita
Broccoli
Alune
Arahide prajite
Nuci
Caise uscate
Drojdie
Mazare
Linte
Paine de secara
Varza de Bruxelles.
Sper sa te ajute.
Cele mai bogate fructe in fier:Spanac
Ficat de pui
Ficat de vita
Cereale (germeni de grau, ovaz)
Galbenus de ou
Carne de vita
Broccoli
Alune
Arahide prajite
Nuci
Caise uscate
Drojdie
Mazare
Linte
si
painea de secara
Sursele alimentare de fier sunt ouale, carnea rosie,carnea de peste, ficatul, legumele cu frunze verzi(spanacul), caisele, stafidele, prunele, nucile, fasolea, spanacul, germenii de grau. Fierul din sursele animale se absoarbe mult mai bine decat cel din surse vegetale.
Factori care cresc absorbtia de fier
• Carnea de pasare, pestele
• Vitamina C prezenta in fructe si legume
• Alimente fermentate, germinate si condimentate
Factori care inhiba absorbtia de fier
• Fitatii prezenti in cereale, faina alba, legume, nuci si seminte.
• Compusi fenolici care leaga fierul (tanin), cei mai puternici inhibitori ai absorbtiei continuti in ceai, cafea, cacao, infuzii de plante si anumite mirodenii;
• Calciul sub diferite forme, laptele si produsele lactate.
http://www.i-medic.ro/......a-gravidei