Furuncul este o acumulare localizata de puroi in piele, provenind dintr-o infectie. Furunculele sunt tratate clasic prin deschiderea si drenarea lor. Se pot folosi si antibiotice daca infectia este cauzata de o bacterie.De obicei puteti avea grija de un furuncul acasa, dar nu incercati sa-l deschideti sau sa-l stoarceti – acest lucru poate raspandi infectia.
---> Furunul`ul este ca o buba mai mare care te doare si care foarte foarte greu scapi de ea.
---> Nu poti scapa de furuncul pe viata!
---> Furuncul = infectie!
---> Numai bine!
Un Furuncul este un cos mare ...foarte mare!
si poate sa fie tratat cu antibiotic.sau, prin taierea lui!
de obicei a doua solutie este cea mai raspandita
Http://www.sfatulmedicului.ro/Foliculita-si-Furunculul/furunculul_1403
Un leac babesc, dar foarte eficient...un catel de usturoi, sfaramat cu o lingura de lemn, pe un fund de lemn, pus in spirt si apoi aplicat pe furuncul/eventual prins cu un leucoplast/, puroiul se va colecta formand o pustula, care se va sparge, eliminandu-se tot ce este rau.
Atentie! Usturoiul contine arsenic si are o reactie foarte dura impreuna cu spirtul medicinal, care dupa aplicare, duce la o usturime foarte dureroasa, daca nu rezisti, mai fa o pauza si pune alt catel procedand ca mai sus. Iti garantez, ca procedand asa, scapi foarte repede de furunculul dureros. Sanatate multa!
Mama a avut furuncul...trb sa te duci la doctor sa te opereze...mama daca nu se ducea la timp ii taia picioruasa ca du-te la doctor pana nu e prea tarziu.si faza er ca alea dor de te pisi pe tine
EU nu am furuncul,tfiu tfiu tfiu si sper sa nu mai am, doar ca mii interesant,, si mii interesant pareelile altora