| CohanIrina a întrebat:

Ce imi puteti spune despre menopauza? La cati din viata unei femei se intampla, ce simptome are si cum ne dam seama ca e vorba de menopauza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Dupa 45 ani, nu-ti pot da simptomele inca n-am ajuns

| pietrean a răspuns:

Menopauza,in procesul normal, adica ovarele nu mai produc hormoni, poate incepe la 43-45 ani.menopauza tardiva, incepe la 55-60 ani.
Menopauza, incepe cand nu mai ai menstruatie.Inainte,sunt unele simptome,care anunta instalarea menopauzei,adica esti in andropauza,adica menstruatie este din ce ce mai putina si la intervale din ce in ce mai mari,esti sensibila,nervoasa,ai schimbari de atitudine(plangi usor,din orice,esti mai emotiva), incepi sa ai probleme cu somnul, ai bufeuri(acele calduri din senin).
In momentul cand esti la menopauza, este indicat sa-ti urmaresti nivelul calciului, pentru a nu face osteoporoza.Analize medicale,ar fi recomandate macar de ori/an,pentru a se contola nivelul magneziului,potasiului,fierului(femeile la menopauza nu trebuie sa ia fier,in plus). Trebuie atentie la alimentatie: trebuiesc evitate grasimile(se depun foarte usor in jurul taliei,pe coapse), este necesara o hidratare mai buna. Miscarea trebuie sa nu lipseasca, zilnic, atat pentru oase, cat si pentru buna digestie, muschi.

| pietrean a răspuns:

Am vazut ca ai o varsta foarte mica, la care, ar trebui intai sa te interesezi destre probleme sexologice.
Din pura curiozitate, de ce ai intrebat? Nu ca ar fi rau, dar as vrea sa aflu motivul.Sunt multi tneri de varsta ta,care habar nu au despre ovule,spermatozoizi, perioade fertile, menstruatie, etc, dar sa se mai intereseze despre menopauza!

| CohanIrina explică (pentru pietrean):

Am intrebat pentru mama mea, deoarece amandoua credem ca intra in menopauza. Asta ar fi un motiv, iar al doilea. Mie imi place foarte mult biologia si nu strica sa invat si eu de pe-acum.

| pietrean a răspuns (pentru CohanIrina):

Ma bucur ca vad si copii care au si alte preocupari decat sexul(fara sa cunoasca nimic despre el) si mai ales faptul ca discuti cu mama si probleme "mai intime".
O zi buna sa aveti!

| CohanIrina explică (pentru pietrean):

Multumim, o duminica placuta!

| OlariuRox a răspuns:

Menopauza incepe la varsta de 49/50 de ani, depinde la ce varsta ai avut prima menstruatie.

| pietrean a răspuns (pentru OlariuRox):

Menopauza,in procesul natural, ar incepe intre 43-45 ani, iar menopauza tardiva intre 55-60 ani.Nu tine neaparat de varsta cand ai avut prima menstra,deoarece pot fi multi factori,pe parcursul vietii,care influenteaza instalarea menopauzei(raceli grave,oteratii, scoaterea ovarelor, a uterului, etc). Aceasta se produce, cand ovarele nu mai produc hormoni.
Exista 3 stadii:andropauza, menopauza si postmenopauza.