Stai calm, eu la 15 ani am avut 1.69 si tot atunci m am apucat de sala, acum am 17 ani si am o inaltime de 1.77 ( am parinti mici de statura, tata are 1.70 si mama 1.58) Deci cu sport si cu somn poti creste, nu conteaza ce sport, doar activ sa fi. Ti as recomanda sa mananci legume pentru ca au unele vitamine care te ajuta sa cresti si sa dormi 7-9 ore pe zi, pentru ca hormonii de crestere sunt activi cand faci sport sau cand dormi. A da, nu te panica, mai ai de crescut pana la 19 ani. Acolo se opresc MAJORITATEA baietilor din crestere.
Ce zodie esti?
P.S: Adauga-ma sa mai vorbim.
Sunt junior si nu.ti pot trimite mesaj. Putem vorbi pe whats up sau skype alex. vlad60
Nu conteaza ce mananci s i ce sport faci. Daca genetic esti dat sa ramai mic fe statura, atunci mic ramai. Depinde de parinti cat de inalti sunt. De ex tatal tau daca are 1.50, nu te astepta sa-l depasesti cu vreo 10 cm ( 1.60 ). Daca tatal are 1.80 m, atunci da. Esti cal. tin sa iti spun ca pubertatea ia sfarsit la varsta de 21 ani. Eu acum am 25 de ani si abia daca am 1.70. tata abia daca a avut 1.73. Deci ce atatea batai de cap " sa nu ramanem mici" cand, de fapt, poate chiar ramanem?
Pai si cat aveai la 15 ani?
Conteaza alimentatia sanatoasa si sportul, wu cand eram mic mancam multe oua si lapte proaspat + legume:morcovi, mere, patrunjel, etc si ca sport inganam foarte mult in bicicleta si acuma am 1.90m
Eu fac pe 29 Mai 16 ani si in momentul actual am o inaltime de 1.83, pana in 2014 am practicat fotbal pe post de portar. Cresterea oaselor se va oprii doar cand corpul crede ca ai oasele deja intarite si au ajuns la pragul maxim de dezvolatare. de exemplu bascketbalisti pot sa ajunga pana la 2.15 cm.Conteaza si ce sport practici. iti recomand un sport in care sa te intinzi mult cum ar fi fotbalul handbalul etc.
IonBadita1 întreabă: