anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce informatii imi puteti da despre protocolul postoperator in operatia de varice : medicatie, indicatii, contraindicatii? Multumesc

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
mlm
| mlm a răspuns:

In general tratamentul pentru varice nu prea are efect, in general trebuie sa renunta-ti sa mai purtati tocuri, sa stati foarte mult in piciare, cind stati in pat puneti sub picioare o perina si stati cu picioarele un pic mai ridicate ca si corpul, renuntati la ciorapi care va stau pe picioare prea strans, nu aveti voie sa va expuneti la soare. Dimineata si seara frecati picioare cu otet de mere timp de 1-2 luni, o felie de paine alba se inmoaie in otet de mere se presara cu bicarbonat de sodiu si se pune ca o compresa pe varice bolnava, se tine pana se simte o senzatie de arsura, sau frunzele de varza se pun pe locul afectat si sefixeaza cu fasa sterila, sau mai puteti folosi unguent de castane sau unguent de galbenele cu marul lupului care le gasiti la plafar, masati usor zona afectata.Medicul va poate recomanda DETRALEX sau o operatie cu laser sau una normala(dar din sursa sigura va spun ca iese inapoi, dupa un an de la operatie surorii mele i-au iesit din nou, asa ca eu in aceste operatii nu prea am mare incredere)Stiu ca se mai trateaza si prin acupunctura sau sclerozarea vaselor afectate.Mai puteti purta si ciorapi speciali pentru varice. Sper ca aceste cateva lucruri va vor fi de ajutor, va doresc in continuare multa sanatate.