anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna amidon in termeni alimentari






Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
auran
| auran a răspuns:

Http://ro.wikipedia.org/wiki/Amidon

in general ajuta la ingrosarea diferitelor creme, sosuri...este foarte folosit de catre asiatici in bucataria lor

| kenzo a răspuns:

Amidonul este o substanţă organică ce se găseşte în seminţele, fructele şi tuberculii plantelor şi care se foloseşte în industria alimentară, chimică etc. Formula brută a amidonului, determinată prin analiza elementară, este (C6H10O5)n, la fel ca a celulozei. Prin hidroliza cu acizi, amidonul trece in D-glucoza, cu randament cantitativ. Din punct de vedere al compoziţiei chimice, amidonul este un amestec, format din 2 polizaharide: amilopectină şi amiloză, care diferă între ele prin structură şi reactivitate.

| dy a răspuns:

Amidonul alimentar inlocuieste faina in prepararea unor creme, sarlote, pudding-uri, etc. Ajuta deci la " legarea" ( ingrosarea) compozitiei acestora in timpul fierberii. Se gaseste in cartofi, porumb, orez, etc. Se vinde si in S. M ca atare pentru a ajuta gospodinele la gatit!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai in termeni alimentari se numeste amidon, ce ai vrut sa spui? Este substanta care rezulta prin taierea cartofolui sau a porumbului, acea substanta alba care se usuca apoi si se foloseste in alimentatie de regula pentru adaosuri in compozitii.

Întrebări similare