E ca si cum ai privi un zid.Nu iti dai seama ce simte acel om, vezi doar un chip impenetrabil
Si ce trebuie sa faca omul ala atunci, ca sa isi rezolve problema?
Nu cred ca asta e o problema.Persoana respectiva are sentimente, doar ca nu si le arata, nu le permite altora sa le vada.E in avantajul ei.
Sa faca ce il entuziasmeaza cel mai tare, ce ii da un sentiment de bucurie; in principiu el n-are nici o problema doar aduce niste idei pe care le eticheteaza ca fiind probleme. Facand ce ii place si il pasioneaza el va fi pe cararea care-l atrage avand tot ce ii este necesar din toate punctele de vedere.
Salut!
Mereu vei avea o emotie, de orice natura. Emotiile nu pot fi nici oprite, nici controlate.
Ba da. Multi cred ca sa fii depresiv inseamna sa fii trist si smiorcait toata ziua, dar de multe ori un simptom al depresiei severe este acesta, ca nu poti simti nicio emotie sau descrie nicio emotie, esti *numb*, ca sa zic asa. Am trecut prin asta.
Numb e tot o emoție.
Cum ai reusit sa treci peste?
Greu.
Poate pentru tine e doar o stare trecatoare, un plictis. Incearca sa ai multe activitati, sa faci sport, sa bei apa, sa mananci bine, sa vezi daca te ajuta.
Daca nici asa nu te simti ok, cel mai bine ar fi sa mergi la psiholog, ca sa te ajute sa intelegi care sunt cauzele *depresiei* tale, si daca asta este, intr-adevar, ceea ce ai. Apoi o sa te indrume el mai departe, daca trebuie sa mergi la psihiatru sa-ti dea tratament medicamentos sau poti trece peste doar cu psihoterapie etc.
Dar cam cat timp ti-a luat ca sa treci peste? Macar aproximativ
Anhedonie se numeste asta?
In cazul meu s-a numit alexitimie.
Dar este adevarat ce se spune despre anhedonie ca nu se mai vindeca niciodata?
Nu cred. Mai bine ai vorbi cu un medic
anonim_4396 întreabă: