| Onii_Ionnella_1998 a întrebat:

Ce inseamna Cultivare bacteriitonguee mediile de cultura insamantate s-au dezvoltat germeni:Streptococcus grup A. Poate sa ma ajute cineva ce inseamna asta si ce as putea face daca am aceasta infectie in corp precizez ca am Acneea vulgaris si cand am fost in spital am luat antibiotice si mi-am trecut cosurile si cred ca are treaba cu infectia asta ce ar trebui sa fac sa ma vindec.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Streptococus de grup A este Streptococus Pyogenes.El este implicat in faringita,infectii cutanate si alte cateva boli despre care nu cred ca e cazul aici.
Acum depinde si de unde ti s-a recoltat produsul patologic, daca a fost un exudat nazal spre ex, inseamna ca nu e nicio problema pentru ca face parte din flora normala, dar daca e din alta parte, inseamna infectie.In general, tipul asta de Streptococi este sensibil la penicilina.In caz ca esti sensibila la penicilina, poti lua eritromicina.Antibioticele le iei numai cu recomandarea medicului de familie sau a celui care ti-a prescris recoltarea de proba.

| doctoressa a răspuns:

Se pare ca ai o infectie cu Streptococc grup A si va trebui sa faci un tratament antibiotic conform antibiogramei care insoteste rezultatul culturii bacteriene.
http://www.i-medic.ro/......eptococica