Inseamna ca nu esti sincera cu tine. Traiesti viata altcuiva. Deciziile tale sunt motivate de teama si nu de iubire si armonie.
Starea de depresie este un semn ca traiesti o stare de contradictie intre ce iti doresti de la viata si ce accepti si ce faci in momentul in care iei decizii.
Te simti neajutorata pentru ca ai ajuns la concluzia ca situatia ta este fara de rezolvare.
Desi sunt niste solutii, compromisul pe care trebuie sa il faci pentru a-ti rezolva problemele, creeaza altele, poate chiar mai mari.
*dă un search pe Google*
"Depresia este o prăbuşire a dispoziţiei bazale, cu actualizarea trăirilor neplăcute, triste şi ameninţătoare."
Sursa- http://www.dexonline.news20.ro/cuvant/depresia.html.
Cand te paraseste consoarta, iti moare cineva apropiat, cand esti concediat, cand te coplesesc ratele la banca.
Atunci te gandesti ca viata nu mai are rost, si apar ganduri de suicid.
Ori de câte ori ceva nu merge bine în viața noastră, noi în mod natural căutăm o explicație. Să nu găsim vreun motiv pentru motivul pentru care planurile noastre au rămas greșite sau de ce ne-am confruntat cu o rezistență bruscă la ideile noastre ar fi profund deranjante pentru noi și pentru a ne intensifica durerea. Dar în căutarea unei cauze, mințile noastre tind să se rotească în jurul acelorași tipuri de explicații: cineva sau un grup ma sabotat, poate din dispreț; mari forțe antagoniste aflate acolo, cum ar fi guvernul sau convențiile sociale, mi-au împiedicat; Am primit un sfat rău sau am păstrat informații de la mine. În cele din urmă - dacă rău vine cel mai rău - au fost toate ghinionul și împrejurările nefericite. Aceste explicații subliniază în general neajutorarea noastră. "Ce aș fi putut face diferit? Cum aș fi putut prevedea acțiunile urâte ale lui X împotriva mea? "Sunt, de asemenea, oarecum vagi. De obicei, nu putem indica acțiuni rău intenționate ale altora. Putem doar suspecta sau imagina. Aceste explicații tind să intensifice emoțiile noastre - furie, frustrare, depresie - pe care apoi ne putem înnebuni și ne simțim răi pentru noi înșine. În mod semnificativ, prima noastră reacție este să privim în afară cauza. Da, s-ar putea să fim responsabili pentru o parte din ceea ce sa întâmplat, dar, în cea mai mare parte, alte persoane și forțe antagoniste ne-au împiedicat. Această reacție este adânc înrădăcinată în animalul uman. În antichitate, ar fi putut fi vina zeii sau spiritele rele. Noi, cei din prezent, alegem să le numim și alte nume.
Cand ai prea multi nervi, te ia paranoia, eventual te sinucizi sau incerci sa te ascunzi de toata lumea, nu mai gandesti rational, toate problemele te coplesesc, nu mai gasesti rezolvare la nimic si tot ce vrei e sa dispari si sa uiti de toate. In concluzie Fi mereu Happy lasa grijile deoparte.
Pai, o sa iti spun din propia experienta.
Atunci cand esti in depresie te simti mai mereu trist. Ai ganduri negre, nu te poti bucura de nimic, te invinovatesti singur si te convingi ca nu trebuie sa traiesti si ca esti un nimic. Pe scurt, devii foarte... sobru. Pe langa asta, simptomele pe care chiar le-am simtit, au fost oboseala, incapacitatea de a ma concentra, atacurile de panica, anxietatea constanta, greata continua, dureri abdominale, de stomac si chiar si tulburari de somn.
Sper ca nu treci prin asta, e groaznic...si sper ca te-am lamurit cat de cat Daca nu, poti sa cauti pe net simptomele depresiei si o sa vezi mai multe detalii.
Numai bine