Homeopatia este o latura a medicinei alternative, care folosete puterea plantelor, in loc de medicamente obtinute chimic.
De exemplu, sunt destui oameni care inghit demonstrativ doua pachete de somnifere homeopatice cu cafeina (adica medicamentul este cafeina super-diluata) si nu patesc nimic, nu-i apuca somnul.
Adica pistol cu apa Pistol cu apa insemnad -inutil, deci medicamente inutile, ceva gen aghiazma, sau tamaie
Eu nu fac confuzie, asa spun cei care se ocupa, sunt medicamente genul asta, sau ce or fi tamaie, aghiazma si asa le categorisesc.
Ca asa cu sf nu stiu care si spirti se opcupa deja biserica, nu mai era nevoie de o alta interventie.
Cauta si tu pe gogole si o sa evzi ce ti da, cauta medicamente homeopate. Asta iti da pistol cu apa, ceai de menta
Cind am spus pistoi cu apa, aghiazma, tamaie nu ma refeream la descintece si alte minuni, ma refer ca acele medicamente nu au nici un efect, ca asta inseamna pistol cu apa, adica trage cu apa nu-ti face nimic rau.
Vad ca toata lumea a dat aici cumva doar raspunsuri gresite. Nu, homeopatie nu inseamna medicamente obtinute din plante! Adevarul e ca toate medicamentele sunt obtinute din plante, pana si cele "chimice" (de parca n-ar fi toate chimice oricum).
Homeopatia e o pseudostiinta care presupune ca o substanta diluata in cantitati enorme de apa are efecte mai potente pentru tratarea diverselor afectiuni datorita "memoriei" apei. De exemplu un medicamente homeopat pentru tratarea insomniei ar fi o picatura de cafea diluata intr-o cada de apa. Asta e homeopatia, ce descriu ceilalti se numeste "naturist".
Nu exista medicamente homeopate. Exista remedii.
Principiile de actiune sunt diferite fata de medicina clasica. Homeopatia trateaza pacientul, nu simptomele bolii (ca in medicina clasica).
Uite aici homeopatia explicata de un medic
https://www.youtube.com/watch?v=FnCPnu-TmNg
AndreiPopa20059 întreabă: