anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce inseamna tensiune de aviator? Adica as sti niste valori specifice acestei tensiuni, dar de ce este poreclita asa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Limitele unei tensiuni arteriale foarte bune:cea mare 110-130, cea mică 70-90!
Tensiune de aviator, pentru că in timpul decolării şi aterizării organismul este supus la diferenţe mari de presiune şi accelăraţie, deci trebuie sa aibă o sănătate beton!

| RS4 a răspuns:

Adica tensiunea care se considera a fi perfecta : 120 cu 80! bafta! de aviator, pentru a fi sigur ca rezista la stres, situatii de urgenta, fara frica, fara emotii! nu cand te sperie cineva din spate, cazi pe jos si lesini! happy

| Gabbriell a răspuns (pentru RS4):

Pentru ca medicul mi-a spus ca am tensiune de aviator si nu stiam ce vrea sa spuna. multumesc happy 120/70 mmHg asta e valoarea tensiunii care o am eu.

| RS4 a răspuns:

Da, esti in limitele bune! si eu eram asa, acum se pare ca mi-a crescut putin! dar vreau sa ma apuc de sport si de mancat mai sanatos! bafta!