| AvalohAlyn a întrebat:

Ce inseamna un diagnostic de diabet? E crunt? Anul trecut aveam prediabet. Sunt pretențios la mâncare nu îmi plac legumele și fructele(decât făcute suc) și nu prea am ținut regim.Maine aflu la analiza hemoglobinei glicozilate dacă am diabet oficial. Vreau sa știu ce inseamna acest diagnostic și cum îmi va schimba viata Doamne ferește sper sa nu iasă.Cum îmi va schimba în caz ca am viata și cum sa reacționez având și probleme gen anxietate,depresie, TOC urmând tratament psihotrop deja de 14 ani.E o condamnare? Sau pot duce o viata normala? Nu mai pot manca niciodată dulciuri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Caro34 a răspuns:

Bună! Diabetul în ziua de azi este boala secolului alături de: AVC și cancere. Este de 2 tipuri: medicamentos și cu insulină. În ambele cazuri trebuie măsurat zilnic și ținut sub control fiindcă e nasol, distruge ochii, apoi rinichii, apoi alte organe. De ce nu poți să ții regim? Mă gândesc că ai și câteva kg frumușele. Ce este mai important pentru tine: să fii sănătos sau să mănânci aiurea și să mai câștigi câteva kg în plus și alte afecțiuni? Dulciuri poți mânca mereu însă cu cât mănânci mai multe cu atât e mai rău, de ce nu te gândești la sănătatea ta? Reduce carbohidrații, mănâncă mai multe: fibre, proteine, fructe, salate, egal dacă le faci: salate, compoturi sau sucuri. Copiii tăi vor avea și ei boala asta care ai putea-o vindeva cu dietă și o riguroasă prețuire a ta și corpului tău. Toți murim cândva însă contează dacă murim azi sau mâine, dacă suntem sănătoși sau în dureri și chinuri etc. Vrei să mai continui? Bănuiesc că ești tânăr, viața ta are un viitor și merită să lupți pentru el! Gândește-te bine! Numai bine!

1 răspuns:
| bookofknowledge a răspuns:

Prediabet e un stadiu de limita in care nu s-a produs diabetul, si este inca un stadiu de reversibilitate.
Un diagnostic de diabet e ceva neplacut dar nu sfarsitul lumii.
Cam jumatate din oamenii cu diabet nu sunt diagnosticati, si cel mai probabil nici nu vor stii ca au diabet.

Hemoglobina glicozilata inseamna glicemia pe 3 luni: glucoza se leaga de orice proteina din corp, inclusiv de hemoglobina, dar celulelel rosii, mor dupa 120 de zile(3 luni), ceea ce inseamna ca acolo medicul vede media glicemiei in acele 3 luni.
Sucurile sunt foarte rele, se absorb foarte repede, pancreasul produce insulina, care se stocheaza, si se elimina in continuu in sange, indiferent daca mananci sau nu pentru a nu se produce corpi cetonici, si a nu lasa sa se produca glucoza.(atunci cand manaci creste concentratia de insulina. Deoarece insulina incearca sa introduca in celule, insulina ingrasa.

Alta problema mare este ca sucurile se absorb foarte rapid, si acea insulina nu are suficienta glucoza sa si faca efectul, si te va ingrasa. fructele spre deosebire de sucuri sunt sanatoase doar pentru ca contin fibre. Dar si ele sunt periculoase daca sunt coapte, deoarece in ele se transforma glucoza in fructoza, ceea ce creste sansa de depozit lipidic.

Un diabetic poate manca orice mananca un om fara diabet, cu moderatie, nu moare de la un suc, dar ii creste glicemia, si cresc factorii de risc. Cu cat sta mai mult pe glicemii mari, cu atat vasele sunt mai afectate, neuronii la fel.

Ai auzit ca diabeticii fac infectii foarte usor si li se amputeaza picioarele, asta este pentru ca inflamatia e modul in care organismul se vindeca, inflamatia are nevoie de vase de sange, vasele de sange stricate, inseamna si afectarea imunitara,
de asta sauna este asa de buna(nu pentru diabetici, dar pentru varstnici), vasele dupa o varsta devin rigide, si acel soc le mai ajuta. Ceea ce poti face si prin dusuri cu apa rece.

Alta treaba este ca vei fi verificat la 3 luni, daca ai diabet.