| Robert1st321 a întrebat:

Ce medicamente poți sa iei dacă ai puroi pe amigdalite? Eu sunt alergic la antibiotice, dacă iau biseptol ma mănâncă buzele și mi se umfla pe urma buzele, se sparg și nu mai vreau sa mai trec prin asa ceva. De când eram mic mama m-a îndopat cu ibruprofen, antibiotice și acum fac asta pentru ca nu îmi scădea temperatura.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 1Atotstiutorul12 a răspuns:

Există o varietate de opțiuni pentru a trata puroiul pe amigdale, dar dacă sunteți alergic la antibiotice, ar trebui să vă consultați cu un medic pentru a găsi o opțiune care să funcționeze pentru dumneavoastră. Unele opțiuni posibile includ:

Utilizarea unui spray sau pastă antiseptică pentru a ucide bacteriile care cauzează infecția.
Inhalarea aburului cu uleiuri esențiale sau apa caldă cu sare pentru a ajuta la decongestionarea amigdalelor.
Utilizarea de medicamente antiinflamatorii, cum ar fi ibuprofenul, pentru a ajuta la reducerea inflamației și a durerii.
Este important să vă consultați cu medicul dumneavoastră pentru a afla care este opțiunea cea mai bună pentru dumneavoastră, deoarece unele medicamente pot fi mai potrivite sau mai sigure pentru anumite persoane sau condiții de sănătate.

4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Biseptol si ibuprofen nu sunt antibioice.
Pentru puroi la amigdalita este nevoie de antibiotice mai outernice, specifice, cum este ampicilina (injectata muscular).
Vorbeste cu medicul de familie!

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns:

Mergi la medic. Antibioticele nu se iau fără prescripție medicală.

| IceRope a răspuns:

Ce tip de amigdalită ai, virală sau bacteriană? Bă, de ce nu mergi la ORL, ai vreun handicap sever?