nu prea cred ca exista astfel de medicamente, dar pentru a fi sigur(a) intreaba la o farmacie
Ticurile sunt miscari involuntare, bruste si rapide, de cele mai multe ori schitand un gest cunoscut. Ticurile dispar in timpul somnului. In schimb, ele apar sau se intensifica cu ocazia unor emotii puternice sau a unui zgomot mare si dispar cand subiectul se afla in repaus.
Cele mai frecvente ticuri se produc la fata, sub forma de clipire a pleoapelor, miscare a globilor oculari, incretire a fruntii, strambare a gurii etc. Se mai pot manifesta prin miscarea capului, suflatul nasului, ridicarea umarului, strambarea gatului etc. Se intalnesc mai ales la copii, ele disparand, insa, in marea majoritate, dupa varsta de 12 ani. Mai trebuie spus ca ticurile pot insoti si unele boli: epilepsia, encefalita, dificultati de vorbire etc.
Cea mai eficienta metoda pentru combaterea lor este psihoterapia. Pe langa arsenalul terapeutic folosit de specialisti, copilul bolnav poate beneficia, intr-o mare masura, si de atmosfera calda si de dragostea familiei, care trebuie sa-l menajeze si sa-l fereasca de orice fel de emotie, amenintarile sau pedepsele riscand sa agraveze ticurile. Pentru linistire, echilibrare si aport nutritional corespunzator pe celula nervoasa si scoarta cerebrala, se pot administra produse naturiste eficiente in acest sens.
Psihoyounger
anonim_4396 întreabă: