Ceaiul verde...iti spun sincer ca eu nu credeam ca exista ceva care sa reduca pofta de mancare, citeam pe forumuri unde multa lumea spunea ca functioneaza dar nu credeam, pana la urma m-am hotarat sa beau si eu si chiar a functionat.eu imi faceam 2 ceaiuri pe zi, unul la 11:00(il lasam sa se raceasca pana la 11:30, ora la care il si beam si la 12:00 mancam) si unul la 17:00(tot asa, dupa jumatate de ora il beam si la 18:00 mancam) si eu de fel sunt o mancacioasa, dar atunci chiar nu mai simteam nevoia sa mananc altceva(precizez ca mancam sanatos: la 11, pentru mine era dimineata , mancam oua fierte cu o salata si putina branza si seara la 18 mancam carne de pui cu salata de rosii, castraveti, ardei, ceapa verde, branza si putin naut sau uneiri chiar eliminam carnea, mancam doar salata...rar intre mese mai mancam putine cereale:fulgi de ovaz sau musli cu putina miere de albine,miere de casa nu din comert...oh,era sa uit,mai beam un suc facut la blender din orice fruct aveam in casa(pepene,nectarine,prune, caise, banane, zmeura, orice):puneam fructul curatat, cu apa plata rece si cu o lingurita de zahar astfel incat sa obtin un pahar de 400 ml(daca mai ai si cateva cuburi de gheata e perfect)
Merele – toate fructele şi legumele sunt bine cunoscute pentru senzaţia de saţietate pe care o oferă, deoarece conţin o cantitate mare de apă şi de fibre care dau senzaţia de „stomac plin", dar merele se pare că sunt mai de efect decât alte fructe şi legume. Odată consumate merele ajută la producerea hormonului GLP-1, care transmite creierului informaţia de saţietate maximă. Aşadar persoanele care consumă un măr cu 30 de minute înainte de fiecare masă principala vor mânca cu 15% mai puţine calorii decât în mod obişnuit.
Ardeiul iute – aici e puţin mai greu pentru cei care nu mănâncă „spicy", dar ce nu face omul pentru o siluetă de invidiat. O jumătate de linguriţă de ardei iute presărată peste mâncare reduce pofta de mâncare, ajută la o ardere mai rapidă a caloriilor şi creşte nivelul de energie.
Ceaiul verde– Consumarea a 3 până la 6 căni de ceai verde pe zi măreşte capacitatea cu care corpul arde caloriile şi le transformă în energie cu până la 40%. De asemenea măreşte capacitatea organismului de a „topi" grăsimile. Ceaiul verde este de asemenea foarte bogat și în antioxidanţi, aşadar înlocuiți băuturile pe care le consumaţi până acum cu o cană de ceai verde şi efectele asupra siluetei şi sănătăţii voastre nu vor întârzia să apară.
Ouăle – calitatea proteinelor conţinute de aceste alimente este considerată net superioară decât a oricăror altor produse. O omletă din două ouă consumată la micul dejun are ca efect un consum mult mai scăzut de calorii pe tot parcursul zilei (sau mai exact în următoarele 36 de ore). Aşadar consumaţi ouă dimineaţa pentru o poftă de mâncare cu mult scăzută pe parcursul zilei.
Lămâile – aceste fructe conţin pectină, o fibră solubilă naturală, care curață corpul de grăsimi şi încetineşte procesul digestiv, aşadar vă veţi simţi mai sătui mâncând mai puţin. Încercaţi să consumaţi pulpă şi sucul de lămâie zilnic, în salate, sosuri, sau doar adăugând apă călduţă peste feliile de lămâie şi consumând zilnic cel puţin un pahar din această combinaţie.
Usturoiul – s-a descoperit de curând că umilul căţel de usturoi alungă nu doar vampirii, ci şi grăsimile. Se pare că mirosul de ustoroi (acela de care multă lume fuge) stimulează centrii nervoşi din creier responsabili cu saţietatea, reducând senzaţia de poftă şi de foame. De asemenea stimulează şi producerea de adrenalină, ceea ce are ca efect creşterea metabolismului şi arderea mai rapidă a grăsimilor. Aşadar adăugaţi câţiva căţei de usturoi la fiecare mâncare şi pe lângă un gust mai savuros veţi obţine şi o silueta mai „savuroasă".
Scorţişoara – consumarea a 3 grame de scorțiosoară la fiecare masă are ca efect reducerea cantităţii de insulină produsă de către corpul uman. Insulina este hormonul care transformă excecesul de zahăr în grăsime, aşadar o producţie mai mică de insulină înseamnă mai puţine kilograme în plus. În timp ce reduce cantitatea de zahăr din sânge, scorţişoara încetineşte golirea stomacului, senzaţia de saţietate menţinându-se pe termen mai îndelungat şi nevoia de gustări între mese fiind cu mult redusă. Adăugaţi o linguriţă de scorţişoară peste cereale, iaurt sau fructe, sau dacă vă place chiar şi în cafea, iar efectele benefice asupra siluetei nu vor întârzia să apară.
De asemenea nu cred că e nevoie să va mai spun că cel mai benefic efect asupra sănătății şi siluetei îl are apa, aşadar nu uitaţi să vă hidrataţi din plin şi dacă se poate consumaţi înainte de fiecare masă principală un pahar mare cu apă care va crea senzaţia de saţietate şi vă va ajuta să reduceţi cantitatea de calorii consumate.
Migdalele
Câteva migdale sunt de ajuns pentru a potoli un stomac ce urlă de foame. Sunt bogate în antioxidanţi, vitamina E şi magneziu şi, în plus, potrivit unui studiu prezentat în cadrul The 2006 Obesity Society Annual Scientific Meeting, instaurează o stare de saţietate aproape imediat ce au fost consumate.
Ciorba/supa de legume
Fie că vă place ciorba, fie că preferaţi supa, atunci când e vorba despre legume fierte nu veţi da greş niciodată! Stomacul va fi plin, aportul de calorii este mic, iar porţia de sănătate este zdravănă. Reţineţi că vitaminele din anumite legume (precum morcovii) se asimilează mult mai bine în urma preparării termice.
Ghimbirul
De sute de ani, acesta este folosit în întreaga lume pentru prorietăţile sale digestive incredibile. Adăugat în mâncare, consumat cu sushi sau pregătit în orice altă manieră, după cum vă place, ghimbirul acţionează ca un stimulent, energizant şi digestiv.
Sucurile proaspete de legume
Există o mulţime de legume pline de vitamine de care nu ne putem bucura, deoarece sunt tari (radacinoasele) sau mai puţin plăcute atunci când sunt consumate ca atare (frunzele de ţelină, cartoful etc.).
Cu toate acestea, este păcat să nu ne bucurăm de proprietăţile lor uimitoare şi de explozia de elemente nutritive sănătoase pe care ni le oferă. Preparaţi acasă sucuri proaspete din legume (puteţi adăuga şi fructe dacă vă plac) cu ajutorul unui storcător automat, veţi vedea că foamea trece imediat!
Brânza Tofu
O sursă extraordinară de proteine vegetale şi antioxidanţi (isoflavone), brânza tofu nu le este rezervată doar vegetarienilor. Ajută la tăierea rapidă a senzaţiei de foame şi la energizarea organismului.
Ciocolata neagră
Ciocolata având în compoziţie un procent de cel puţin 70% cacao este perfectă atunci când vreţi să slăbiţi, iar poftele vă dau târcoale. Un pătrăţel este suficient pentru a potoli foamea (pentru că gustul amar stimulează scăderea apetitului), în plus este bogată în antioxidanţi şi alte substanţe care protejează sănătatea inimii şi stimulează digestia.
Cartofii dulci
Spre deosebire de cartofii cu care suntem noi obişnuiţi, cartofii dulci conţin un amidon special care rezistă enzimelor digestive şi datorită căruia stau mai mult în stomac, menţinându-ne sătui mai mult timp. În plus, sunt plini de vitamina A şi C.
Seminţele de in
Acest mixt sănătos de fibre solubile şi acizi graşi esenţiali este perfect pentru a-l adăuga în iaurturi, smoothie-uri, salate, sucuri etc. Datorită conţinutului de fibre, ţin foamea la distanţă câteva ore bune.
Ouăle
Potrivit specialiştilor, un singur ou fiert este de ajuns pentru a potoli foamea. Bogate în proteine de cea mai bună calitate, ouăle sunt o sursă excelentă de sănătate!
Avocado
Plin de fibre şi acizi graşi mononesaturaţi care protejează inima, avocado ne stăvileşte foamea fără a fi nevoie să-l consumăm în cantitate mare. Efectul se datorează grăsimilor pe care le conţine.
Salut! Nu stiu astfel de medicament, dar ce te pot sfatui, e sa mananci paine prajita , reduce pofta de mancare si nu ingrasa Spor la treaba, o zi faina!
Iata 2 propuneri: http://www.putereaplantelor.ro/......psule.html sau http://www.putereaplantelor.ro/......s-nis.html
Cea mai simpla metoda este:bea un pahar mare cu apa inainte sa manamci
Ary93 întreabă: