Riscurile cele mai mari sunt cam asa: infertilitate, sterilitate definitive sau temporare, risccrescut de cancerde san, endometru si ovar.
Tot mai multe voci recomanda luarea pastilei de a doua zi doa o data pe an, sa la un interval de minim 10 luni fata de pilula anterioara. Cred ca ginecologul care ti-a recomandat atatea pilule de a doua zi a trebui intrebat ce parere are. Mi se par aproape criminal, daca as sti cine e medicul ala, cred ca a anunta Colegiul Medicilor pentru ca e un act de inconstienta sa expui o femeie unor riscuri atat de mari.
Exista, in literatura medicala, voci care recomanda maxim 3 astfel de pilule pe an, desi pe pospect se recomanda maxim 2.
Pe termen scurt a treia pastila, daca e luata la mai mult de 30 de zile fata de precedenta, prezinta acelasi risc ca orice pilula de a doua zi.
Problema majora e ca aceste fluxuri masive de hormoni pot induce si stimula cresterea unei tumori (de obicei maligne). Fiecare pastila are aceste riscuri, iar luarea cat mai multor pastile creste riscul cu destul de mult.
Cel mai bine ar fi sa consulti un ginecolog inainte sa iei pastila sau dupa ce o iei (la cateva zile).
De unde atata inconstienta si lipsa de respect fata de organism si aparatul tau reproducator? Nu ai auzit de prezervativ?! Pai daca o sa pui 5-10 kg pe tine, si ti-or mai rasari si niste frumuseti de mustati, ca Motanului Incaltat, etc, etc,. sa nu te miri!
Poate ceva probleme hormonale dar cred mai bine sa consulti un ginecolog si sa fi mai atenta lata data. Eu zic ca nu e greu nu?
E cam mult deoarece aceasta e echivalentul dozei de anticonceptionale luate pe o luna; deci tu iei doza pe o luna intreaga o data, ceea ce poate afecta ficatul in primul rand. Nu fi comoda si nu mai recurge la asa ceva findca iti vei deregla organismul si functiile vitale; fugi si cere un sfat medicului ginecolog.
Prea multi hormoni intr-o perioada scurta de timp.Risti cancere.
Nu te mai juca si foloseste contraceptive orale combinate ( adica pilulele normale, care se iau zilnic, si care contin o cantitate fff mica de hormoni), sau prezervativ.
Bine, mai exista si altele, dar astea sunt cele mai la indemana. Daca mai vrei informatii despre contraceptie, intreaba.