Un stil de viata sedentar nu este recomandat, insa prea mult efort depus duce la agravarea bolii tale. Fa gimnastica zilnic si fi in repaus cand e vorba de suprasolicitarea corpului. Aici ma refer la faptul ca ar fi indicat sa eviti sa faci sala sau sa muncesti cu propiile maini(sa cari, sapi, etc)
Evita munca de jos si mergi mai des pe la saloanele de masaj, terapia prin masaj va reduce din dureri si disconfort. Sanatate!
Se evita cam orice tip de efort, de la ridicat greutati la impins, tras sau orice altceva.
Daca ai si nu ti-ai facut operatie e nasol pentru ca la ridicari,alergare, etc o sa te doar rau de tot si doamne fereste sa nu-ti plesneasca(am avut o colega in scoala primara care a patit) iar daca ai avut, trebuie sa treaca o perioada de timp si dupa poti face orice linistit, bine, nu in exces.
Ar trebui sa fii banat pentru asa prostie. Inca unul care debiteaza enormitati!
Rata de succes la operatiile de hernie de disc este in jur de 60%. Poti ramane cu sechele sau cu paralizie. Operatie se face doar cand este afectat foarte grav un nerv si pacientul este aproape de paralizie.
E drept sunt si operatii minim invazive, dar de ce sa faci asta cand propriul corp se poate vindeca printr-un stil de viata sanatos si alimentatie potrivita?
ONTOPIC
Am uitat sa precizez, hidratarea este foarte importanta pentru recuperare si pentru un stil de viata sanatos.
In teorie nu mai poti ridica mai mult de 3 kg cu o mana. Nu mai ai voie sa faci multe sporturi. In afara de inot si echitatie, nu vei primi recomandari.
Trebuie sa eviti sa te deshidratezi, sa te culci tarziu, sa stai mult timp in picioare sau pe scaun. Trebuie sa te feresti de curent, pentru ca poti faci contractura musculara in zona afectata. Acum depinde ce fel de hernie ai avut, cervicala, toracica sau lombara.
Toate astea pentru ca trebuie sa protejezi inelele intervertebrale (care trebuie sa se rehidrateze si refaca noaptea pe cat posibil).
In practica, daca faci recuperarea cum trebuie poti reveni usor usor la activitatile pe care le faceai inainte. Din pacate in Romania sunt ingrozitor de putine solutii, multi doctori habar nu au pe ce lume traiesc si te baga la operatie instant. Multi au fost nenorociti pe viata pentru ca rata de succes la operatii nu este mare.
Eu, dupa o hernie lombara grava de 5 mm, fara operatie, fix la un an, am revenit pe partie la snowboarding si la sala de forta. Toate astea pentru ca am facut tratamentele si recuperarea (elongatii, chiropractica si exercitii specifice pentru intarirea musculaturii lombare) potrivite.
In mare sunt doua tipuri de exercitii zilnice pentru intarirea musculaturii si vascularizarea zonei afectate: William si McKenzie. Primele sunt cele mai sigure si mai bune. In afara tarii se mai practica si McKenzie, insa nu sunt bune in toate cazurile.
Trebuie sa le faci zilnic.
Cel mai bine este sa iei legatura cu cei mai buni (parerea mea), am testat mai multe tratamente si pe ei ii recomand din tot sufletul:
http://www.coloanamedicala.ro/
Fa un control la ei si vei primi un sfat/tratament competent si eficient care lucreaza la cauza si nu la efect.
Mipasususuyamyamyam întreabă: