Dr. Carmen Manciuc, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi: „O persoană cu o boală hepatică cronică trebuie să ducă o viaţă cumpătată, cu ore fixe de masă, cu EVITAREA oricărei băuturi alcoolice şi cu cel puţin 12 ore de odihnă la pat din cele 24 ale zilei. Atât în timp ce urmaţi un tratament pentru hepatită cronică cât şi după, este indicat să nu faceţi un efort fizic exagerat, să aveţi o dietă echilibrată şi completă şi să eliminaţi definitiv băuturile alcoolice. Regimul alimentar constă practic în eliminarea unor alimente uzuale, care supun ficatul la un efort continuu. Atât în hepatită acută, cât şi cronică SE INTERZIC: carnea grasă de porc, oaie, raţă, gâscă, vânat, raci, grăsimi animale (untură, slănină), sosuri cu rântaş, prăjeli, pastramă, mezeluri, conserve, afumături, creier, rinichi, icre, sardele, drob de miel, supe de oase, brânzeturi grase, sărate şi fermentate (caşcaval), legume uscate sau cu celuloză dură (castraveţi, fasole, varză, gulii), nuci, alune, migdale, sare în exces, condimente iuţi (piper, boia, muştar, hrean, usturoi, ceapă). De asemenea, SE EXLUD cacaoa, îngheţatele, unele sucuri care conţin coloranţi sintetici.