| eni a întrebat:

Ce parere aveti? Cat timp va tine aceasta gripa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu o sa mai tina mult.
O sa dispara ca si aviara.

10 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca nu ne vaccinam in masa, va tine 4 sezoane (adica doua perechi de sezoane toamna-primavara). Asa s-a dovedit ca au tinut pandemiile din trecut (vezi gripa spaniola).

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Criticul, intamplator stiu cu certitudine despre Profesorul Adrian Streinu Cercel ca este un om cinstit si un profesionist exceptional, de care mi-as dori sa fie mai multi in Romania.
De exemplu, gripa spaniola a durat 4 sezoane (din toamna lui 1918 in primavara lui 1920), gripa asiatica tot 4 sezoane (din primavara lui 1947 pana in toamna lui 1948). La ambele, profesorul Streinu nu a participat fiindca nu se nascuse inca, deci nu poate fi acuzat.
Pe de alta parte, vaccinarea in Romania se face cu vaccinul Cantgrip fabricat in Romania de Institutul Cantacuzino, n-are nici o treaba cu Italia. In Italia, au un vaccin fabricat de un Institut National de Cercetare (echivalent cu Cantacuzinoul nostru) pe care nu il comercializeaza in afara tarii si cu care isi vaccineaza populatia (la ei vaccinarea intensa a inceput mai demult, au vaccinat deja mai mult de jumatate din populatie, fiindca nu a fost nevoie sa moara o persoana publica intai ca sa convinga oamenii de necesitatea vaccinarii, ei s-au vaccinat intelegand de la medici ca e important) E posibil ca in Italia cateva firme privte sa mai produca vaccinul si sa-l vanda in tari in care este necesar (in farmacii, nu ca vaccin folosit gratuit pentru cetateni de stat), mai ales tinand cont ca la ei varful vaccinarii a trecut. Italienii au administrat deja milioane de doze de vaccin in luna noiembrie, practic sunt pe cale sa reuseasca sa stopeze epidemia prin vaccinarea unei parti suficient de mari a populatiei.
Cred ca multumita abinegatiei profesorului Streinu (despre care stiu nu din ziare, ci din realitate) si mortii nefericite a lui Toni Tecuceanu (om sanatos inainte, fiind doar supraponderal, dar fara nici un fel de alta problema), s-a inteles si in Romania ca acest vaccin e important. DE altfel el este identic cu celelalte vaccinuri antigripale pe care Instituul Cantacuzino le face de zeci de ani si populatia le foloseste fara pericol. Doar tulpina virala difera, ceea ce nu modifica cu absolut nimic reactiile adverse sau contraindicatiile vaccinului.

Abh
| Abh a răspuns:

Daca te referi la gripa porcina, se spune ca varful pandemiei va fi la sfarsitul lui ianuarie.

| costymaximus a răspuns:

Cit vor dori mai marii planetei, apoi vor scoate altceva!

| blue_butterfly a răspuns:

Pana se inventeaza alta.

| ady20hbk a răspuns:

Cica tine pana in vara lui 2011 :)) ...asa au zis la stiri

My blog : http://wolverine92.wordpress.com/

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

@Brigaela-mai bine zis... daca nu ii bagam bani destui lui Cercel in buzunar, mai dureaza nu?
De ce Italia trimit vaccinurile in Romania?
Pentru ca nu au nevoie de ele nu?
Logic, oameni destepti.

| roby96 a răspuns:

Nu stiu sigur... daca lumea va incepe sa se vaccineze eu zic ca ar mai dura 3-4 luni... dar gripa o sa dureze sa se termine in toate tarilestraight face

| camellia a răspuns:

In general orice virus moare la temperaturi ridicate.Este foarte posibil ca acest virus sa dispara in vara anului 2010 dar nu este exclusa varianta reaparitiei in toamna.

| canabys a răspuns:

LoL
Nu exista nici o gripa moare omu de alte probleme si astia zic ca au mirit de gripa porcina, ah1n1 eu nu cred in nici una
Toni Tecuceanu Cica a murit de asa zisa gripa "ah1n1" dar se pare ca el avea probleme la plamani avea boala plamanilor albi ceva de genu
Nu stiu acum ce o fi cu gripa asta dar eu nu cred in ea