| aniri a întrebat:

Ce parere aveti de combinatia ergomet (care este pentru curatarea uterului de resturi in urma unei nasteri) cu vitamina K (acesta are rolul de a oprii sangararea), intrebarea mea ar fi: 1Cum te mai cureti din moment ce vitamina K opreste sangararea si nu mai elimin nimc? Pana sa incep tratamentu eliminam cheaguri si cateva bucatele de carne de marimea unghiei mari cu aspect buretos cred ca era rest de placenta acum nimic.Am o luna de la cezariana, in spital am facut o saptamana ergomet si nu am eliminat cheaguri de sange si nici resturi de placenta totul s-a intamplat acum la 3saptamani si jumatate de la cezariana.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Aniri, la cezariana se scoate integra placenta. Nu exista nici o posibilitate ca dupa cezariana sa mai elimini resturi de placenta, ci doar cheaguri, sange si o secretie galbuie, lichidiana. la 3 saptamani ar trebui deja sa nu mai elimini cheaguri, ci mai mult lohii galbui amestecate cu sange.
Tratamentul cu ergomet si vitamina K este excelent in post-cezariana, mai ales daca apare o sangerare. Vitamina K opreste sangerarea activa, ergometul elimina cheagurile ramase prin uter si uite-asa uterul se curata. Orice rest de placenta care nu ar fi fost scos la cezariana (desi e practic imposibil) se poate elimina numai prin chiuretaj.

2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O părere foarte bună
Dianușka

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Am si eu o intrebare: de unde ai luat ergomet? ca eu nu am gasit!