"Iaurtul grecesc" este doar o denumire comerciala (inventata de o firma americana cu fabrica in Grecia) si n-are nimic cu produsele traditionale grecesti.
Si acasa iti poti prepara "iaurt grecesc", cu usurinta:
- se pune un litru de lapte la acrit
- cand incepe sa apara zerul, laptele acru se strecoara de zer. Gura unei cratite de un litru se leaga cu material de cearceaf (in) dublu, in care se toarna laptele acru. Se lasa jumat de zi - o zi in frigider, sa curga tot zerul.
- la terminare, continutul alb din filtrul textil se pune intr-o cratita separata (de 1litru) si se amesteca bine cu 250-300 grame de FRISCA devaca.
- Crema obtinuta este "iaurtul grecesc".
- Dupa plac, se pot adauga fructe (capsuni, zmeura etc.) sau sirop de fructe si se va pune inapoi la frigider. - - Se poate consuma dupa racire.
E sanatos si stii ce mananci.
Pofta buna!
Acelea sunt mai gustoase, după părerea mea. Dar nu cu mult mai sănătoase, au totuși peste 3% grăsime, sunt și mai calitative cred. Oricum nu te sfătuiesc sa cumperi iaurturi cu fructe și sa le consumi des, astea nu sunt deloc sănătoase, gândește-te ca pe lângă conservanții pentru iaurt mai bagă și conservanți pentru fructele alea. Mult mai bine e sa îți iei tu separat fructe uscate, confiate sau și mai bine crude și sa le pui in iaurt alături de semințe, fulgi sau ce îți mai place ție.
Ca sa poata cuceri Troia : grecii au folosit legendarul cal. apoi a aparut dictonul : nu te bucura de darurile grecilor. mananca sanatoasa ca nu as putea sa-ti schimb alegerea, nici tie si nici pseudocunoscatorilor de produse lactate
Nu stiu cat sunt de sanatoase pentru ca niciodata nu stii ce contin produsele pe care le cumparam din magazin dar la gust nu mi se pare mai bun decat alte iaurturi.
Eu prefer lactatele de la Covalact. La gust mi se par cele mai bune.
Ai putea sa iei un iaurt din comert si unul de la Olympus, te uiti la ingredientele de pe ambalaj si te convingi singura. Din ce stiu eu cel de la Olympus e mai bun dar nu cu mult fata de celalalte.
Andreea1095 iaurdurile grecesti sunt unele din cele mai bune iaurduri sanatoase, grasime scazuta la fel si proteinele ridicate per 100g
Eu mananc in fiecare zi 3 iaurduri grecesti si sincer ma simt mai bine... deci le poti incerca si tu fara griji
Toate sunt la fel DAR doar că unele sunt mai de caltate. Cele de fructe nu sunt la fel de sănatase pentru că trebuie să pună fructe si la pretul lor nu pun.
Anonim_5535 întreabă: