| andra777 a întrebat:

Ce parere aveti de operatie de amigdalita? Doctorii mi au recomandat de ceva timp sa o fac dar imi este frica deoarece am inteles ca se poate face doar anestezie locala.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Ai dreptate:

Amigdalectomia, prezintă anumite riscuri precum:

reacții la anestezice –medicamentația care te va face să dormi în timpul intervenției chirurgicale cauzează adesea, probleme minore, pe termen scurt, cum ar fi cefalee, greață, vărsături sau dureri musculare; problemele grave pe termen lung sunt rare, deși anestezia generală nu este lipsită totodată, și de riscul de deces;
umflături – umflarea limbii și a plafonului cavității orale, adică a palatului moale al cerului gurii, pot cauza probleme de respirație, în special în primele câteva ore după procedură;
sângerări în timpul intervenției chirurgicale – în cazuri rare, sângerările severe apar în timpul intervenției chirurgicale și necesită tratament suplimentar și o ședere mai lungă în spital;

https://www.doc.ro/......recuperare

| Freya1 a răspuns:

Și mie mi sa recomandat de mica de anumiți medici, dar doctorul meu de familie mi-a spus ca mai bine nu.
Nu e o operație nasoala, sau ceva exagerat.Dar eu racind des în gat medicul sa temut ca după scoaterea amigdalelor raceala sa nu se ducă la plămâni și sa fie mai nasol.

Am luat o perioada tratamente pentru rosu în gat sau puroi, iar cu timpul cum am crescut am scapat de infecții și de răceli dese.

| bookofknowledge a răspuns:

Mai multa substanta in corp, mai multe riscuri, asa trebuie sa te gandesti.Anestezia generala e mai periculoasa decat cea locala, si nu prea isi merita riscul pentru o operatie de amigdalita.

| IonelaIasmina a răspuns:

Bună!
Și dacă se face anestezie locala ce are?
Anestezia totala ți ar cauza muuuuult mai mult, și poți avea apoi probleme cu durerile de cap. Mulțumește te ca este anestezie locala.
Baftă! happy
Seară făină!winking