Untul de arahide nu trebuie sa fie dulce. El este de fapt sarat pentru ca e facut din alune, sare si ulei.
Cel din comert poate avea si alti aditivi. Daca gasesti unul cu zahar adaugat, fereste-te de el. Totusi ca sa fii sigur ca e cel mai bun, fa-l tu acasa. E foarte simplu si foarte ieftin.
Eu am luat o punga de 250 g arahide, am pus-o in blender cu 3 linguri de ulei si am blenduit pana a devenit o pasta. Cred ca nici nu e necesar acel ulei pentru ca arahidele oricum isi lasa ulei pe masura ce se faramiteaza.
Pai si uleiul ala ma gandesc ca ingrasa nu?
.Alunele ingrasa foarte mult zic unii dar au calciu si sunt sanatoase pentru dinti. Eu sincer nu cred ca ingrasa alunele din unt ci zaharul
Nu e foate important cate calorii / 100g are, ci cat consumi si in ce momente ale zilei.
Greutatea corporala este un indicator foarte precis al starii de sanatate si al riscului de imbolnavire in viitor. Fiecare organ si tesut contribuie cu o parte mai mica sau mai mare la greutatea pe care o aveti la un moment dat. De unde putem sti daca kilogramele pe care le avem la un moment dat sunt in limite normale sau nu?
de aici:
http://www.qdidactic.com/......n-p114.php
Pai si atunci cat sa consum si in ce perioada a zilei?
Jokerashul întreabă: