Nimeni nu iti poate impune daca sa faci sau nu anestezie, nici medicul ginecolog care te va asista. Daca e buna sau nu, doar tu poti decide in urma informarii din surse sigure.
Am intalnit multe femei care au apelat la acest tip de anestezie, unele din teama, altele pentru ca,, asa s-au informat de pe net". Ideea e ca durerea este o notiune subiectiva, in functie de pragul dureros al fiecareia si de stadiul sanatatii psihice (includ aici si sperietura, anxietatea). Frica amplifica durerea, va trebui sa stii si sa iti intiparesti bine in minte ca tot ceea ce ti se va intampla in timpul travaliului fara anestezie (contractii, dureri, sangerari, greata, stare de agitatie sau din contra, somnolenta) sunt normale, nu vi se intampla nimic rau nici tie nici lui bebe. La unele femei dureaza mai mult, altele nasc destul de rapid fara sa se rupa, dar nimic nu e vesnic. Totul iti va trece cand iti vei auzi bebelusul si il vei strange in brate.
Avantajele epiduralei cred ca le stii. Ca si dezavantaje ar fi de notat: nasterea poate dura mai mult pentru ca va fi incetinit travaliul, iti vei pierde controlul asupra jumatatii inferioare a corpului (ma refer la regiunea perineala-nu te va mai durea; precum si la picioare-nu vei mai simti nimic pana nu va trece efectul), anumite cantitati din anestezie pot ajunge si la placenta (exista cazuri in care scade nivelul de oxigen al fatului), e posibil sa fie nevoie de utilizarea forcepsului.
Medicul te va pune sa semnezi o foaie prin care iti vei asuma riscurile si beneficiile acestui tip de anestezie.
Eu daca as fi mama, as alege sa nasc fara epidurala, dar asta pentru ca am vazut multe nasteri si nu as fi speriata, dar stiu ca sunt paciente care intra in panica atunci cand incep contractiile si recurg la ea.
anoooonimm77 întreabă: