Bună.
Fiind o cefalosporină, nu se administrează în tratarea coșurilor!
Numai un dermatolog poate să-ți prescrie cu adevărat un antibiotic pe lângă o cremă, tinctură, gel, etc. în completarea tratamentului specific. Tu dacă ești la perioada de pubertate trebuie să mergi cu
regularitate la control medical de specialitate pentru prevenirea sechelelor (acele urme adânci pe ten!).
Pa, pa.
Antibioticul se indica in acneea infectata pentru inlaturarea infectiei. Asta nu inseamna ca acel antibiotic va stopa producerea cosurilor, intrucat acestea se datoresc modificarilor hormonale ce insotesc pubertatea. Concluzia este ca, daca cosurile nu sunt suprainfectate, nu are rost sa iei antibiotic.
Cel puțin eu, nu recomand niciun medicament împotriva acneei, pentru că, tu fiind în perioada de pubertate, corpul face anumite schimbări, te maturizezi. Acneea apare in funcție de persoană și de tenul ei. Deci eu te sfătuiesc să lași natura să își facă treaba.
@MihuuTPU
Atunci cel mai bine ar fi să consulți un dermatolog și să nu încerci să faci tu leacurile de-acasă.
Zorah: sunt perfect de acord cu tine,dar in cazul meu,nu este vorba despre o acnee usoara,asa cum am spus,iar daca schimbarea culorii pielii, eventual, aparitia unor pete(eu am una singura, din cauza aparitiei continue in acelasi loc al cosurilor)atunci nu stiu ce sa mai zic despre aceasta "maturizare" de care vorbesti.
Mario1996 întreabă: