| Invictusman a întrebat:

Ce părere aveți despre antidepresivul venlafaxina? Mi se pare cel mai eficient dintre toate pe care le-am încercat, dar le iau cu xanax din păcate și cred ca am devenit dependent de xanax. Peste doua săptămâni o sa merg la un alt medic fiindcă actualul e prost de da în gropi, mi-o dat sedative de nu mai știam de mine, noroc ca le-am întrerupt, am citit ca îngrașă și cauzează dependenta deci efectiv eram dependent și de xanax și de astea. Cu ce pot înlocui xanax pentru anxietate sociala? Sa încerc venlafaxina și spitomin?
Anxiar am luat și era prea slab pentru fobia mea sociala. As vrea sa îmi recomande în special userul floareasoarelui26 ce sa iau pe lângă venlafaxina, ceva strong ca xanaxul dar care sa nu cauzeze dependenta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Floridori a răspuns:

Buna!
Personal si eu consider ca venlafaxina este cea mai eficienta, dar unii medici evita sa o prescrie din prima deoarece este un medicament folosit in cazul in care celelalte variante nu au dar rezultate satisfacatoare in cazul depresiei, anxietatii si fobiei sociale.Practic, venlafaxina este asul din maneca, echivalentul clozapinei in randul antipsihoticelor.Atunci cand ai incercat tot, mergi pe "strong" si prescrii venlafaxina, la fel cum in cazul schizofreniei recesive la tratament, prescrii in cele din urma clozapina, singura varianta universal eficienta.In cazul majoritatii, alte variante de tratament functioneaza bine si nu este necesar sa se ajunga la venlafaxina, dar in continuare, consider ca este cea mai eficienta substanta in cazul anxietatii, fobiei sociale si a depresiei.

Daca iei venlafaxina si vorbim doar de anxietate si fobie sociala, fara alte tipuri de episoade ori tulburari, ai putea incerca sa iei doar venlafaxina, fara a folosi combinatii de alte medicamente.
In cazul in care se considera, totusi o combinatie, da, ai putea folosi buspirona (Spitomin), dar incearca mai intai doar venlafaxina, daca nu prezinti tulburari ale somnului.

Dependenta... Daca este sa fim onesti, cam toate au un anumit efect ce poate induce dependenta din moment ce fara tratament, revenim la vechile probleme.Dependenta in cazul acestor medicamente este redata, in general, de necesitatea tratamentului pe perioade lungi si foarte lungi, uneori si toata viata, nu de faptul ca nu mai rezisti pana iei ultima doza.
Vorbim de afectiuni cronice ce necesita tratament continuu pentru ameliorarea simptomelor.

Tu cand ai mai luat venlafaxina, in ce combinatie ai luat? Cu Xanax? Daca ai luat venlafaxina si singura, fara sa fie intr-o alta combinatie si te-ai simtit bine, incearca sa te rezumi la un tratament simplu, doar cu aceasta substanta.

36 răspunsuri:
| J0B0MAT a răspuns:

Cred că ăsta e un trol de calitate.

| Invictusman explică (pentru J0B0MAT):

Eu troll? Ești penibil man. Vi la mine în oraș sa vezi ca de aproape doi ani mi s-o dat doar xanax și alt antidepresiv și tot rău ma simteam, nu am rezolvat nimic și m-am și ingrasat.
Chiar mi-o murit mama anul trecut de covid.
Și chiar ma lupt cu depresia de 17 ani.
Mi-o dat medicul un tratament ciudat și am reacționat nasol, și nu am mai luat doar venlafaxina și xanax.

| J0B0MAT a răspuns (pentru Invictusman):

Şi presupun că problema asta se rezolvă pe TPU, de la floare. Really good.

O terminat rezidențiatul (psihiatrie)
Ea și mosotti da cele mai bune răspunsuri pe tema psihologica, mai era și rockkid dar nu se compara cu cei doi. Era normal sa o menționez dacă ea mi-o spus ca o terminat rezidențiatul.
Dacă ii urmărești raspunsurile ea da cele mai bune răspunsuri în cadrul medical de pe TPU.
Eu nu vad sa aibă concurent!

| J0B0MAT a răspuns (pentru Invictusman):

No şi nu puteai să îi scrii în privat atunci.De ce să mai ceri răspunsuri de la pârliţii de noi.

Pai mai sunt și alții vad care au început sa între din userii vechi.
Eu dădeam fundă celui mai bun răspuns, evident dacă îl primeam nu conta de la cine venea, nu fac discriminare pe aici, nu am useri favoriți.
Dacă cineva se pricepi chiar îl rog sa își dea cu părerea, poate răspunsul lui ma poate ajuta.
Și eu cunosc putina psihologie /psihiatrie, sfera bolilor mintale dar nu ma pricep cu tratamentele care sunt ok, care nu. Dacă vrei sa știi am dat fundă dar nu am tupeu sa iau quetiapina fiindcă am citit pe forumuri ca e periculos. happy
Parliti nu sunteți! Nu e ok sa gândești asa, fiecare poate ajuta dar uneori nu primesc răspunsuri variate. Medicul la care am fost, sincer imediat după ce mi-o prescris tratament, apare după 2 ore o recenzie de la unul ca cică are un limbaj foarte vulgar și nu își da interesul. Mie mi-o dat sedative, cu asa ceva nu e de jucat. Tot caut un medic bun și nu găsesc, mi-o ajuns și mie.