A o congela, e un proces inutil. Prin fierbere, se distrug majoritatea microorganismelor periculoase. Ptin îngheţare se păstrează microorrganismele vii pe o perioadă lungă. Ai nevoie de un filtru de calcar si săruri http://www.ambient.ro/Product_Images/FT008573.jpg, dacă vrei apoi o fierbi şi o laşi să se răcească.
Apa fiarta distruge bacterii, dar nu toate. Plus ca ramane clorul si are un gust oribil.
Cel mai bine, folosesti un filtru, gen Brita sau, mai scumpe, filtrele care se monteaza direct inainte de robinet.
Eu am cana filtranta Brita, schimb cartusul la 4-5 saptamani si este totul OK.
Fierberea urmata de racirea brusca se numeste pasteurizare, dar asta nu iti va purifica apa. Omoara doar parte dintre microorganismele din apa. ramane insa calcarul si altele asemenea pentru care va trebui sa apelezi la un filtru.
După ce că e vaide mama ei dacă o mai fierbi devine abă distilată și nu este bună pentru rinichi!
Fierberea sau congelarea nu te scapa de clorul sau rugina din apa de la robinet. Cea mai buna solutie sunt filtrele de apa. Faci economii considerabile si in plus scapi de caratul apei cu bidoanele. Uite aici niste cani filtrante foarte bune. www.vittal.ro au si pagina de FB https://www.facebook.com/vittal.ro
Cel mai bun raspuns la aceasta intrebare este Alka -Mine filtul de buzunar care absoarbe murdaria din apa, ii ridica pH la 7, 7-8 si descopera proprietatile unei ape cu adevarat vii.Nu sunt impotriva apei inghetate, dar apa fiarta este daunatoare pentru organism deoarece clorul la temperaturi mari se cristalizeaza si dupa se depune pe peretii vaselor sangvine. Sa nu mai amintesc ca apa fiarta este apa moarta.Informatii despre filtrul de buzunar veti gasi pe siteul http://www.coral-club.com/ro/ si un interesant filmulet pe you tube: https://www.youtube.com/watch?v=ZqShrAcDlDc
Anonima0000000000 întreabă: