| GAvrOChe a întrebat:

Ce parere aveti despre Clindamicina ca antibiotic? Am fost la dentist anul trecut si mi-a tratat maseaua ca era total cariata si in loc de surub, mi-a pus fibra de sticla. Si mi-a zis ca doar in caz de umflare sa iau antibioticul ala. Acum am alta masea umflata... Merge sa iau Clindamicina sau poate fi periculos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Poate fi foarte periculos sa iei orice antibiotic fara indicatia expresa a edicului. Nu poti intreba: ce parere aveti despre un antibiotic, ca nu e o marca de ruj. Parerea este unica: este un emdicament foarte util, cu reactii adverse care se ia numai la indicatia medicului pentru situatia respectiva.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Înainte de administrare ai nevoie de un control stomatologic.
Cu antibioticul nu te joci!
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU se administrează antibiotice, aşa "după ureche", FĂRĂ a fi prescrise de medic!

Cel mai probabil, ai un abces dentar ( puroi la măsea ) şi NU-l poţi trata "acasă".
Cel mult, poţi să-ţi pui o compresă cu apă rece pe maxilar ( în exterior, pe faţă ) în zona unde este inflamaţia/abcesul.

TREBUIE să mergi la medicul stomatolog pentru a vedea care este motivul acelui abces : eventual, o să-ţi facă un drenaj ( ca să aibă pe unde se scurge puroiul ) şi o să-ţi prescrie un antibiotic adecvat ( Clindamicină sau alt antibiotic, rămâne la latitudinea medicului curant )!

Toate cele bune.