| Theo94 a întrebat:

Ce parere aveti despre coca cola, cum ne afecteaza daca o bem?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
14 răspunsuri:
regis
| regis a răspuns:

O racoritoare foarte blamata, culmea- in special de cei care beau apa plata imbuteliata (culmea prostiei, dupa mine) sau alte bauturi racoritoare, carbogazoase sau nu.
Indiferent ca vorbim despre Coca Cola sau alte branduri, TOATE racoritoarele din comert sunt facute din apa, zahar si arome. Inclusiv cele pe care lumea le numeste naturale. Unii mai trec si un continut de fruct, dar daca citesti eticheta, vei vedea ca de fapt nu este vorba de fructe, ci de un concentrat de fruct.
Deci cola ne afecteaza la fel ca si orice alta bautura racoritoare, insa macar merita. Eu care am crescut tanjind la sticla de 250 ml de Pepsi pe care o mai procura tata pe sub mana, la un pret exorbitant (7 lei costa oficial, cu sticla la schimb), voi bea in continuare fara griji.
@KellyGreen: daca bei zilnic, ani la rand, 5 litri de ORICE, ai toate sansele sa te cureti inainte de 30 de ani. Retine, chiar daca vorbim de apa!

| KellyGreen a răspuns:

Nu o sa stau eu acum sa iti spun cat de nesanatoasa este cola si cate probleme de sanatate poti avea din cauza ei, asta poti afla singur cu un search pe google.
Din pacate, cola este un fel de moda. O bea atat de multa lume incat esti si tu la randul tai impins sa bei. Este un fel de cafea, din 5 oameni, 4 beau, chiar daca poate la inceput nu le-a placut, vazand ca atatora le place si-au facut creierul sa creada ca si lor trebuie sa le placa. Colca Cola este doar un suc iti cam distruge organismul si desigur, o afacere foarte profitabila.
Acum este alegerea ta daca vrei sa urmezi " moda" sau nu.

| PedoBarbie a răspuns:

Gustoasă băutură. Afectează, dar nu contează.

| Theo94 explică:

Stiam ca este o bautura foarte periculoasa, dar voiam sa aud si alte pareri.
Stim cu totii ca cei care o fabrica este nesanatoasa, pun pariu ca seful lor nu bea nici un gram, nici la copii lui nu le da.
Intrebarea interesanta este scopul acestei bauturi, in afara de bani care ar fi? Sigur este unul!

| Theo94 explică (pentru Theo94):

"Stim cu totii ca cei care o fabrica stiu ca* este nesanatoasa..."

| awspam a răspuns:

Ti frica de moarte sau ce ai impresia ca a murit cineva de bine ce s-a simtit?

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Cola la origini stiu ca era verde sau albastra, nu mai tin minte. intr-un timp a fost interzisa deoarece continea o cantitate infama de cocaina(0 virgula nu stiu cat la suta), lucru care dadea depenta mai grava decat iti da acum.
e o bautura stupida din punctul meu de vedere si nici macar nu tine de sete, din contra, pe cat bei pe atat iti e mai sete. barem daca te lua de cap ca alcoolul dar nici macar atat nu face.
am avut o cunostinta care a murit la 29 de ani, fuma 3 pachete de tigari pe zi si bea 5 litri de cola (doua sticle de alea mari). doctorii i-au gasit ciroza, ciroza care credeam noi ca se face doar de la alcool. uite ca se face si de la cola.

| EnciclopediaProstiei a răspuns:

Eu unul nu beau, nu ca nu imi place sau ca nu e sanatoasa, dar ce rost are sa beau, bei asa a prost tone de cola pentru ce, sa simti ceva dulce in gura? pai in cazu asta iau un cub de ciocolata in gura, nu stiu. chiar i-as intreba pe adeptii colei de ce beau. daca ma zapacea de cap ca berea, vinul, mai ziceam dar asa practic torni in tine continuu un lichid care nu iti face nimic decat mai multa sete si gaura in buzunar.
candva era moda (referitor la raspunsul de mai sus) dar acum nu e, orice taran isi permite o sticla de cola. cand e pretutindeni, la indemana oricui nu se mai poate numi moda. ce, e la moda sa mananci de la MC donalds? saraciile alea le vezi aproape la fel de des ca bisericile, nu e nicio mandrie ca ai mancat un hamburger si ai baut o cola. din contra, intri in normalitate, in idiocratie.

| EarsOfAFox a răspuns:

Depinde cat de des consumi. Restul sunt doar povesti. Eu consum ocazional, maxim 2l pe luna. Poate intr-o luna cu sarbatori sa zicem ca e dublu. Am zile in care imi mai cumpar o sticla de 0.5l la niste covrigi sau cand mai dau pe la un Mc/KFC sau alt restaurant fast-food. Personal, mai beau pentru aroma si pentru ca-mi place sa ragai Cola, nu orice altceva. Niciodata nu beau Cola de sete, ci doar in tandem cu o gustare ceva, o rontaiala. E destul de « safe» asa.
Alte sucuri nu prea-mi plac. Rareori mai consum Sprite.
In cea mai mare parte a timpului consum apa plata, chiar si carbogazoasa, am mereu de ambele feluri acasa.
Daca stii ce consumi, cand consumi, cat consumi, n-ai de ce sa-ti faci griji.

| sebykz a răspuns:

Contine cofeina, si iti recomand un experiment:
Pune intr-un vas coca cola, si lasa-l o ora sa fiarba.
Rezultatul iti va spune de ce nu e bine sa bei cola.
Salut!

| valeria005 a răspuns:

Uite aici:

http://www.youtube.com/watch?v=MRL8HLM6h4k

http://www.youtube.com/watch?v=grO8q0VkgxU

http://www.youtube.com/watch?v=EtuzC_AK7jU

http://www.youtube.com/watch?v=wSxNNCHPsa8

Iata parerea mea: Nu am baut niciodata si nici nu am de gind. Acelasi lucru te-as sfatui si pe tine. PASTREAZATI SANATATEA! FUNDA?:D

| ReDPanDA a răspuns:

Este o bautura care contine cofeina...
cel mai rau lucru despre el este caci consun'mat in cantitati mari topeste intestinele...
daca vrei sa verifici: pune o bucata de slanina intr-un pahar cu coca copla si vei observa ca de dimineata nu mai este slanina big grin

Funda?

| Stefania_Carmen_1997 a răspuns:

Ingarasa are cofeina si nu e bine sa bei atat de ulte sucuri

| robertaaarobi13245 a răspuns:

Are cofeina multa si devii dependent.Strica dintii.Te inbonlavesti. mai degraba cumperi niste portocale si iti faci suc natural...Sau iti iei un blender niste fructe si faci diferite amestecuri(Mere, pere, capsuni, banane, etc)Cola se bea dupa 18 ani, la fel ca berea.La fel si pepsi. Sper ca ti-am fost de ajutor happy

Întrebări similare