| ioana_5498 a întrebat:

Ce parere aveti despre legalizarea eutanasierei la om?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Sunt pentru.Ar trebui din timpul vietii sa dam un acord scris, la fel ca la donarea de organe post-mortem. Mira

| pisi dy a răspuns:

Civilizat ar fi sa ni se ceara sa facem o astfel de optiune, in scris, cand suntem in deplinatatea facultatilor mintale si fizice ( in eventualitatea ca am putea ajunge in situatia unei boli incurabile chinuitoare, boli care sa ne aduca in stare vegetativa, etc). Totusi, numai Dumnezeu poate hotari cand se termina si incepe viata si cum o terminam...eu una n-as putea sa eutanasiez un pacient, m-as considera o criminala! Asa ca n-am cum sa cer unui om medic sa faca ceva ce eu nu pot face...asa ca nu putem obliga pe cineva sa devina criminal ca sa ne curme noua suferinta. Probabil ar fi in stare un asasin profesionist...

prfml
| prfml a răspuns:

Cu ce ne bucura daca moare? Ai grija cand ucizi un monstru sa nu devii tu insuti. Scopul este sa ne asiguram ca nu va mai avea ocazia sa repete fapta si moartea nu este singura solutie.

| Ben. a răspuns:

Daca ii intrebi pe membrii familiei unei" legume" este un atac asupra vietii. daca ma -ntrebi pe mine este un atac la demnitatea unei persoane, ca s-o tii in "priza" pana... s-o lua curentul.

| gfdessjtyrd76 a răspuns:

Parerea mea este ca numai D-zeu ne poate da si lua viata, dar(chiar azi am vazut la tv. un caz in care bunicul isi violeaza nepoata de multi ani, care acum la 14 ani a ramas insarcinata cu el)parerea mea e ca ar fi bun VLAD TEPES pentru oameni ca el.depinde cum vedem problema in general nu e drept sa luam o viata dar in alte cazuri...

| valsulnorilor a răspuns:

In caz de moarte clinica sunt de acord.In cazul comiterii de infractiuni la viata si integritatea persoanei iar sunt de acord.

| anonim a răspuns:

Sunt pentru. ce drept au ei asupra vietii mele? daca eu vreau sa mor, de ce sa ma impiedice ei? o aberatie.

| dinusinziana a răspuns:

E o prostie. numai Dumnezeu are dreptul de a lua pe cineva... oricat de bolnav ar fi un om, oricat de mult si-ar dori sa moara si oricat de de acord ar fi rudele lui, totusi asa ceva nu se face... iar doctorul respectiv trebuie sa fie bolnav la cap, ca sa nu aiba acea persoana pe constiinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred in asta. Din nou o intrebare care-mi atinge puncte sensibile ( sigur, nu alea de care vorbea selphelp). As fi pentru.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu zic ca fiecare e liber sa faca ce vrea! Daca un om vrea sa moara ok e treaba lui.Si incetati cu Dumnezeu are dreptu de a da si a lua viata ca noi nici macar nu stim daca Dumnezeul la care ne rugam exista cu adevarat ca pana la urma nu exista nici o dovada ca exista, de fapt religia nu are niciodata dovezi indiferent de felul ei dar deja schimb subiectul deci raspunsul meu e:fiecare face ce vrea.

Întrebări similare