Da, dar e vorba de otet de mere. Cel din comert nu este sigur ca este bun. Cel mai bine ar fi sa ti-l faci acasa. Prima data obtii sucul cu ajutorul storcatorului electric sau prin presare. Fructele se pot rade daca nu ai aparatura necesara, dupa care se storc. Zeama se pune apoi la fermentat in borcane deschise, acoperite cu tifon, intr-un loc intunecos. Lasa-le pana cand sucul se acreste, timp de sase saptamani, filtreza-l şi pastreaza sucul in sticle inchise ermetic, la loc racoros si intunecat.
Pentru a-l bea exista si aici o reteta. Intr-un borcan de 800 ml pune 400 gr miere, un catel de usturoi si restul otet. Se amesteca cu o lingura de lemn pana se dizolva mierea si se lasa 10 zile la macerat. Se ia cate o lingurita pe stomacul gol. E bine sa stii ca daca ai arsuri sau alte simptome sa nu mai continuii. ATENTIE!
ely_1871 întreabă: