| R_8074 a întrebat:

Ce parere aveti despre Urinal Akut? Am cistita de mai multa vreme, am tratat. o cu diferite medicamente dar nu mi. a trecut. Acum am ajuns sa iau Urinal Akut si vreau sa stiu daca este bun.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Este bun, dar nu la toata lumea da rezultate.Te sfatuiesc sa faci o urocultura, si acolo o sa iese daca este vorba de o infectie si la ce antibiotic este sensibil acel microb.Eu,de exemplu iau acum cuminol 500timp de 14 zile, apoi voi face o pauza de cel putin o saptamana, dupa care voi repeta urocultura.Sanatate!

| mary96 a răspuns:

Nu este medicamentul bun...cistit ase trateaza cu antibioatice prescrise de medic. Ce iti recomand eu este sa te duci la medic si sa intrebi daca vreunul din urmatoarele antibiotice care se prescriu de obicei in cazul cistitelor(infectie urinara cauzata de un microb)este bun pentru tine:Urmatoarele antibiotice pot fi folosite, atat in schemele de tratament scurte (3 zile), cat si in cele lungi (7-10 zile):
- Trimetoprim-sulfametoxazol - se administreaza per os, fiind un medicament preferat in general, datorita costului scazut si ratei de eficienta superioara fata de Amoxicilina si Cefalosporine.
- Florochinolone - Ciprofloxacin 250-500 mg/zi per os; Levofloxacin 250-500 mg/zi per os; Norfloxacin 1 g/zi per os.
- Cefalosporine orale -Cefalexin 250-500 mg/zi per os. Nu este la fel de eficient ca si Trimetoprim-sulfametoxazol.
- Nitrofurantoin - 50-100 mg/zi seara, in timpul mesei, deoarece absorbtia este crescuta in acest mod.
- Alte antibiotice - Doxiciclina 100mg/zi per os timp de 7 zile, Amoxicilina-Acid clavulanic (un medicament compus din doua componente), deoarece Amoxicilina singura are o eficienta inferioara.
In cazul in care rezultatul uroculturii (aflat dupa inceperea tratamentului antibiotic) indica rezistenta microorganismului la antibioticul prescris, se recomanda schimbarea antibioticului, doar in cazul in care pacientul este inca simptomatic. Multe antibiotice ating un nivel crescut in urina, astfel incat testarea standard a sensibilitatii microorganismului la aceste antibiotice sa nu reflecte sensibilitatea in vivo.