anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce parere aveti?
Oamenii de știință britanici l-au numit „medicamentul minune" și spun despre noul tratament că ar putea fi transformat într-o armă eficientă împotriva cancerelor.

Descoperirea cercetătorilor de la Newcastle University ar putea conduce la fabricarea unui medicament care să micșoreze multe, dacă nu chiar toate tipurile de tumori, scrie Daily Mail. Totul cu efecte secundare (ca amețeală sau oboseală) reduse la minim.

Medicamentul este din familia inhibitorilor PARP, care afectează modul în care celulele tumorale se regenerează. Ceea ce i-a entuziasmat pe medici este faptul că tratamentul lucrează exclusiv asupra acestor celule, spre deosebire de chimioterapie sau radioterapie. care afectează și celulele sănătoase.

Cercetătorii au observat din testele pe cobai, că blocarea moleculei numite Cdk1 împiedică regenerarea ADN-ului. Administrarea un inhibitor PARP a dus la micșorarea cancerului cobailor…. citeste continuarea > www.semneletimpului.ro

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MMihai a răspuns:

Cercetătorii au observat din testele pe cobai, că blocarea moleculei numite Cdk1 împiedică regenerarea ADN-ului. Administrarea unui inhibitor PARP a dus la micșorarea cancerului cobailor. Profesorul Nicola Curtin declara pentru jurnalul Nature Medicine că „blocarea Cdk1 împiedică regenerarea ADN-ului, ceea ce le face mai sensibile la inhibitorii PARP. Acum trebuie să dezvoltăm un medicament care să poată bloca Cdk1, astfel încât mai mulți pacienți să poată beneficia de tratamentul cu inhibitori PARP." Și Dr Lesley Walker de la Cancer Reserch UK e de părere că medicamentul ar putea fi „un instrument puternic pentru tratarea pacienților."

Ce comentariu să fac sper să fie, ceva bun!

Înainte să moară tata, s-a constatat că avea leucemie.

Tata a murit în urma unui stop sau infarct cardiac.

Atunci am citit și eu despre cancer și cancere.

Mare spanac nu am priceput, că nu am făcut medicina.

Atunci am priceput ceva foarte esențial, că cancerul nu este o singură boală, ci o serie de boli oarecum asemânătoare.

Nu am avut cui să spun asta, că eu lucram, pe atunci, la o uzină.

Am aceiași opinie și acum, că este vorba de n afecțiuni, diferite dar, cu un comportament oarecum asemânător.

5 răspunsuri:
| ioska a răspuns:

Neahhh...nu cred
ei nu pot vorbi decat de rezultate imediate (max 5 ani) insa ce se intampla dupa? cum produsul a fost testat acum nimeni nu are de unde sa stie daca acel pacient tratat cu asemenea antimitotice nu va recidiva in 10 ani sau 15ani si asa mai departe
toti anunta marea cu sarea dar de fapt industria farmaceutica e in floare(vor banii)

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu cred nimic.Cred ca in afara de faptul ca cineva va mai incasa o mare suma de bani, vor prin acest medicament sa mai introduca in circuit un nou virus cu efecte intirziate, vor sa injumatateasca populatia globului in citiva ani.Numai bine.

| PetreConstanta a răspuns:

Draga problema asta este de ani de zile Cui ii este dat sa scape scapa cui nu Amin

| InnocentSmile a răspuns:

Nici nu mai stiu ce sa cred! ...stiu doar atat:cum purem prevenii cancerul la san!


Antiperspirant contra deodorant

Autoarea articolului de mai jos este doamna Elizabeth Morin, Dept. de Chimie medicala, Merck Frosst, Canada
O prietena care face chimioterapie la spitalul Printesa Margareta pentru cancer la san mi-a telefonat azi sa-mi spuna ce s-a descoperit in legatura cu unele cauze ale cancerului la san. Seara am aflat aceeasi informatie de la o prietena din Montreal. Pacientei cu cancer i s-a indicat la spital sa foloseasca deodorant in locul antiperspirantului. Motivele sint expuse mai jos. Mi s-a parut ca informatia merita difuzata. Impart aceasta informatie fiindca mi se pare ca are logica.
Doamnelor, aveti grija! Domnilor, difuzati aceasta informatie femeilor din viata dvs!
Cu ceva timp in urma am participat la un seminar despre cancerul la san. Cind s-a ajuns la "intrebari si raspunsuri", am intrebat de ce cancerul de san este localizat in cele mai multe din cazuri la subsioara. Atunci nu mi s-a putut raspunde la intrebare.
Cauza principala a cancerului de san este folosirea anti-perspirantelor. Cum? O anumita concentratie a toxinelor duce la mutatii celulare, si anume cancer.

Da: ANTIPERSPIRANTUL!
Majoritatea produselor de pe piata sunt o combinatie anti-perspirant/deodorant, deci mergeti acasa si verificati. Deodorantul este bun, antiperspirantul nu este bun. Iata de ce: Corpul uman se foloseste de cateva zone pentru a elimina toxinele din corp, si anume: spatele genunchiului, spatele urechii, zona inghinala si subsioara. Toxinele sunt eliminate sub forma de transpiratie. Antiperspirantul, asa cum ii indica clar si numele, inhiba transpiratia,
impiedicand corpul sa elimine toxinele la subsioara. Aceste toxine nu dispar pur si simplu. Corpul le depoziteaza, in schimb, in nodulii limfatici de sub brat din moment ce nu le
poate elimina prin transpiratie.
Aproape toate tumorile in cazul cancerului de san sunt localizate in sfertul sus-exterior al sanului, adica exact acolo unde se gasesc nodulii limfatici.
Barbatii sunt mai putin (dar nu deloc) expusi riscului de a face cancer de san din cauza folosirii antiperspirantului deoarece produsul ramane mai mult in parul axilar si nu este
aplicat direct pe piele. Femeile care aplica anti-perspirantul imediat dupa depilare comporta un risc crescut de cancer la san, deoarece depilarea duce la mici rani, imperceptibile, pe piele, ceea ce constituie o poarta de intrare a chimicalelor in zona subsioarei.
Concluzii si completari
Deodorantele si antiperspirantele care contin aluminiu reprezinta un risc de Alzheimer (aluminiul patrunde in organism ajunge la creier).
S-a constatat ca anumite substante continute de antiperspirante si deodorante (parabenii si aluminiul) se regasesc in tesuturile cancerigene ale sanilor. Ele patrund in organism si sunt stocate in aceste tesuturi cancerigene, insa nu se poate spune daca ele conduc la aparitia cancerului, nu se poate demonstra legatura lor cu declansarea cancerului. Patrunderea lor in organism este facilitata prin raderea parului de la subrat.
Studiile sustin ca nu blocarea glandelor sudoripare ar fi responsabila de aparitia cancerului la san, ci doar substantele continute de deodorante si antiperspirante, deci procesul in sine de impiedicare a transpiratiei nu conduce la cancer (altfel inclusiv
remediile naturiste de stopare a transpiratiei - gen ceaiuri, spalaturi cu bicarbonat etc. - ar trebui sa provoace cancer la san in aceeasi masura). Problema este substanta cu ajutorul careia se face stoparea transpiratiei: aluminiul (el blocheaza glandele sudoripare), parabenii -
care au fost gasiti prezenti in tesuturile cancerigene.
Motivul mirosului urat de transpiratie nu se datoreaza transpiratiei in sine. Substantele si lichidele eliminate prin porii pielii nu sunt urat mirositoare. Mirosul urat este provocat de actiunea care are loc intre bacteriile ce coexista in mod normal pe pielea noastra si sarurile eliminate prin transpiratie. Daca aceste bacterii n-ar exista, nici transpiratia n-ar fi urat
mirositoare. Poate ca rezolvarea problemei mirosului urat de transpiratie se promoveaza un pic gresit. Accentul n-ar trebui sa cada pe impiedicarea transpiratiei, ci pe inlaturarea cat mai eficienta a bacteriilor ce "zac" pe pielea noastra. Solutia optima? Apa si sapun din greu. Prin spalare, bacteriile sunt indepartate in mare parte de pe pielea noastra. In timpul dintre spalari, ele se inmultesc. Cu cat trece mai mult timp intre spalari, cu atat avem mai multe bacterii din acestea pe piele si, ca urmare, riscam sa mirosim mai urat.
Specialistii sustin ca sapunurile antibacteriene sunt o masura prea drastica de igiena, care face mai mult rau decat bine: pe langa bacteriile ce traiesc pe pielea noastra, sapunurile antibacteriene distrug si o serie de celule ale pielii, lucru deloc imbucurator. Nu uitati ca anumite bacterii (chiar daca tindem sa zicem "ihhheaaaah, bacteriile sunt un lucru rau!") este necesar a exista pe pielea noastra. Ele regleaza niste procese.
Sterilizarea excesiva nu e un lucru bun. De-aia unii sustin ideea ca sapunurile antibacteriene nu-s prea indicate in igiena bebelusilor. Ii sterilizeaza prea tare, iar sistemul lor imunitar nu mai intra in contact cu anumite bacterii si astfel nu se dezvolta capacitatea de a lupta impotriva unor boli (ex: astmul si alergiile).
informatia aceasta valoroasa am primit-o prin mail si cred ca este cat se poate de adevarata.insa ghinionul meu este ca nu stiu sa fac diferenta intre un antiperspirant si un deodorant!cryingdeoarece pe ambalaj scrie antiperspirant/deodorant[exact asa]crying

| bellaellaella a răspuns:

Am vazut de curand un documentar cu privire la alimentatie din care se deduce clar ideea ca "esti ceea ce mananci". Astfel, Nutritionistii recomanda o alimentatie cat mai sanatoasa in orice afectiune bazata pe nutrienti. O idee interesanta cu care am ramas din respectivul documentar e aceea de a injecta perfuzabil pe cale venoasa pe zi o doza de pana la un sfert de litru de vitamina C. Si mie mi s-a parut ciudat, dar actiunea vitaminei este de a distruge doar celulele canceroase ci si nu pe cele sanatoase precum in cazul tratamentului cu citostatice. Dupa parerea mea nutritia in viata unui om e importanta. Desigur, studiile asupra evolutiei calitatii oamenilor sunt admirabile. Iti atasez si un link. Nu e versiunea completa: http://www.youtube.com/watch?v=KN6U8oDVKlI
Santate!