De unde stii tu ca mancarurile din magazin sunt controlate?
Eu sunt de parere ca e mai bine sa ne pregatim noi mancarea in casa pentru ca stim sigur ce si cum gatim.Mancarea gatita va avea microbi daca nu stii sa o fierbi cum trebuie si daca nu speli carnea si legumele,insa daca esti o persoana igienica si mereu speli mancarea, farfuriile, oalele si tacamurile nu vad de unde ai lua microbi.In plus de multe ori in cazul manacrii luate din magazin pe eticheta scrie ceva si in realitate sunt alte ingrediente.Cine sa creada ca laptele luat de la magazin este fara conservanti si 100%natural?E de ajuns sa faci un simplu experiment:iei o cana cu lapte de tara si alta cu lapte de cumparat.Le tii pe ambele 2 zile in bucatarie si vei observa ca cel de tara se acreste in schimb ce cel din magazin nu are nicio schimbare.Concluzia? Cel din magazin e plin de conservanti.Sa-ti dau alt ex. Daca faci branza de casa din lapte de vaca de la tara branza iese cu o nuanta galbuie,semn ca acel lapte e plin de proteine si de grasimi naturale,in schimb daca faci branza din late de cumparat, iese alba rau, semn ca s-a scos totul din laptele ala si ca a ramas din el doar numele si culoarea.
Sa iti zic ceva Daca sunt asa pline de virusi mancarurile naturale de ce in vechime oamenii traiau cu usurinta 100 ani? Naturaletea era de baza nu existau E-uri.Eu prefer mancarea naturala dar nu am parte de ea
Bacteriile si virusii din mancarurile de casa pot fi foarte usor ocoliti daca se mentine igiena in timpul prepararii/depozitarii/consumului. Alimentele preparate industrial contin foarte multe componente chimice care sunt daunatoare sanatatii. Parerea mea e ca e mult mai sigur si mai sanatos sa consumi mancarea preparata in casa.
Pledez pentru consumul alimentelor din gospodaria proprie, produse sau procesate cu respectarea unor reguli/norme sanitar-veterinare, fito-sanitare, de igiena. Daca fiecare in gospodaria lui ar avea stiinta si ar aplica niste reguli minimale, alimentele nu ar mai prezenta pericol pentru sanatate.Cum unele bacterii au dezvoltat forme rezistente chiar si la medicamentele care inainte le ucideau, nu este cazul sa ne consolam cu gandul ca sistemul imun isi va face treaba--- trebuie sa invatam sa prevenim, respectand niste reguli, pentru a ne proteja!
Pai...in strainatate o rosie se cultiva astfel: se pune rasadul, in cateva zile are deja flori si leguma verde, in inca 48 creste, iar dupa 48 ele deja sunt rosii si gata sa fie exportate tarilor idioate care le cumpara. iar la noi cat dureaza pana se coc rosiile? cateva luni. care e mai sanatoasa? clar ca alea produse in strainatate sunt pline de chimicale. cu rosiile e doar un exemplu. papa ce ai tu acasa, in gradina, la tara la bunici, ce gateste mama ca sigur rau nu iti vor face. esti in siguranta mancand natural. pofta buna!