| Aries90 a întrebat:

Ce parere avetsi despre vaccinul contra cancerului de col uterin? S`a extins varsta la care se poate face pana la 24 de ani. Am 15 ani, si urmeaza sa fac prima doza in aceasta luna, dar vreau sa aflu mai multe pareri. Multsumesc anticipat :*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Eu il sustin si il recomand tuturor femeilor care nu sunt infectate cu HPV.

| constantyna a răspuns:

Ai grija, informeaza-te bine inainte de a face orice vaccin, mai ales cele noi, netestate suficient in timp(PROBA TIMPULUI). S-au vazut cazuri in care medicamente(de ex Aulin)au fost retrase de pe piata(in Occident-Aulinul, dar la noi se gaseste de vanzare in farmacii...) deoarece administrarea lor a fost asociata cu "accidente" medicale(cardiovasculare etc)serioase. Ai auzit de thalidomida, care luata de gravide, a dus la nasterea de copii fara membrele superioare? Vaccinurile contin compusi de mercur sau aluminiu, cu rol de conservanti, pot contine gene virale recombinate genetic, alte substante(excipienti)al caror rol nu este declarat.Internetul este PLIN de informatii, cauta si ai sa le gasesti foarte usor! Apoi judeca cu propria ta minte! Cancer de col uterin fac femeile care umbla "mult", cele care fac curetaje, cele care au parteneri care umbla mult si le infecteaza cu virusul papiloma(tulpinile oncogene16, 18, etc-sunt mai multe tipuri-vreo 100, dar nu toate sunt cauzatoare de cancer). Deoarece desfranarea a luat O MARE AMPLOARE in ultimii ani, si creste pe zi ce trece, riscul de transmitere a tot felul de BTS(boli transmisibile sexual), creste "exponential", si, ce au gandit autoritatile in domeniu: ia sa gasim solutia cea mai comoda: vaccinarea, netinand cont de consecintele de lunga durata:pot fi STERILITATEA, NASTEREA DE COPII CU MALFORMATII etc,... Un cancer de col uterin se dezvolta in ani(3 ani cu aproximatie, cel putin, dar cel mai des, in 5-10 ani in general, depinde de multi factori), si mult mai ieftin, daca o femeie se simte expusa, va face periodic TESTUL PAPANICOLAU, de citologie a secretiei prelevate de la nivelul colului uterin, adica se studiaza la microscop daca exista celule anormale(atipice sau chiar canceroase)-nu intram in amanunte, important este ca tu sa intelegi ideea! O femeie cu un singur partener FIDEL EI nu are cum sa sa aleaga cu cancer de col de origine HPV(Human PapilomaVirus). Continua sa te informezi si sa nu iei decizii pripite niciodata!

| sssSnake a răspuns:

Eu unu nu il fac. Iau niste "medicamente" care sunt un supliment de imunitate si sunt foarte bune. Se numeste echinaceea, a fost recomandata de un prieten de familie care este medic naturist. Acum fie vorba... e alegerea ta. SuccEs happy

| avragegirl a răspuns:

Nu stiu.eu nu vreau sa il fac pentru ca am auzit ca o fata a murit din cauza vaccinului(si nici nu e ink testat)