| PrESeUS a întrebat:

Ce pastile trebuie sa iei pentru durerile de dinti! CAnd te prinde curentul si ma doare dantura! Imi puteti recomanda un calmant?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Pentru a atenua temporar durerile, poţi să foloseşti ( cu respectarea Prospectului ) unul dintre următoarele medicamente : Ketorol/Ketonal, Algocalmin/Algozon, Nurofen ( simplu sau forte ), Ibuprofen 400/Markofen, Ibuprofen 600 ( dacă durerile sunt foarte puternice ), etc.

De asemenea, ar fi INDICAT să mergi cât mai curând la stomatolog ca să vadă ce probleme ai la dinţi/măsele şi să le repare ( polizează caria şi o plombează )!

Dacă eşti SIGUR că aceste dureri se datorează faptului că "te-a tras curentul", atunci poţi încerca următorul remediu "casnic" :

Cumperi un pachet de ţigări cu filtru ( mai ieftine ), aprinzi o ţigară şi o pui într-o ureche ( să fumeze urechea singură ), timp în care ţi vată în cealaltă ureche, iar la urechea în care arde ţigarea trebuie să ţi "adunat" lobul urechii pe lângă ţigară ( ca să nu tragă aer "fals" ).

După ce se termină de fumat ţigara din urechea respectivă pui altă ţigară în cealaltă ureche şi pe prima o acoperi cu vată, apoi refaci acelaşi "ritual".

După care refaci "operaţia" la urechea iniţială,..., în total "fumezi" cam 3 ţigări într-o ureche.

Este indicat că să te ajute cineva când faci acest "tratament", în sensul că cineva trebuie să supravegheze scrumul din vârful ţigării şi pe măsură ce este mai mult să-l scuture uşor pe o scrumieră ( ca să nu-ţi cadă pe haine ).

Dacă în următoarea zi mai ai dureri de urechi/dinţi, atunci mai REIEI "tratamentul" încă o dată.

Refaci "tratamentul" cam la 2 luni!

În timp, este indicat să-ţi REPARI dantura.

Toate cele bune.

15 răspunsuri:
| mona a răspuns:

Ibalgin,ibuprofen,saridon,nurofen,etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nurofen pentru rurere... antinevralgic...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru curent, o aspirina sau paracetamol. Daca ai altceva, mergi la stomatolog.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ketanol,ketorol,eventual sa iei si un antibiotic antiinfectie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Saridon.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
Ketonal e bun, Nurofen, Algocalmin, Tador.
Clateste gura cu apa de gura.
Te pup!

| Braunion a răspuns (pentru anonim_4396):

Algocalminul (metamizolul) nu numai ca are o eficienta redusa in cazul durerilor dentare dar a mai fost si interzis in numeroase tari fiind considerat extrem de toxic (scade numarulu de granulocite din singe). Si tu-l recomanzi pe un forum la care au acces si copii mici...
Cele mai eficiente analgezice care se pot obtine fara prescriptie si care actioneaza bine pe durerile dentare sunt ibuprofenul si acetaminofenul (paracetamolul)

| motherfuckerstyle a răspuns:

Aulin-dar nu exagera pentru ca sunt puternice.

| george232323 a răspuns:

Mesteca usor o aspirina.Sau bea un nurofen...

| ManeaAlex a răspuns:

La cate medicamente ati pus aici cred ca era la urgente acum laughing))

| Byana a răspuns:

Eu iau Tador, este foarte puternic si durerea trece imediat oricat de puternica ar fi.

| Rose1123 a răspuns:

Aulin e foarte bun pentru durerea de dinti.

| Stooesel_Martina_1992 a răspuns:

Pai da eu am avut puroi dar am lasat am luat amoxilina si ketoproxin dar mai am dureri.ce trebuie sa mai iau

| Fetean_Adrian_1989 a răspuns:

Aulin

| Minea_Mihaela_1975 a răspuns:

In medicament pentru durere de masele