Tratament pentru durerea de cap cluster:
-Prezintă-te la medic pentru stabilirea diagnosticului și recomandarea tratamentului optim
-inhalații de oxigen
-injecții cu triptan
-anestezice locale administrate intranazal
-blocante de canale de calciu
-corticosteroizi
-medicație antiepileptică
Tratament naturist pentru durerea de cap cluster
Atenție: nu urma un tratament naturist decât ca și complementar celui convențional, recomandat de medic. Consultă-te cu medicul înainte de administrarea oricărui supliment alimentar sau remediu naturist pentru această afecțiune.
-Acupunctură
-Masaj
-Tehnici de relaxare
-Meditație
-Melatonină
-Capsaicină
FUNDA?
Pe mine m-a durut vreo 3 zile de am zis ca turbez. După am observat ca avem 2 colțișor iesiti din maseaua de minte . Ia verifica si tu.
Atunci când te dor tâmplele, durerea ar putea semnala tensiune ori durerea de trigemen (aceasta este puternică, apare de obicei la ceafă, însă poate radia și înspre tâmple). Durerea de tensiune este o senzație de apăsare sau presiune, cu o intensitate constantă.
Dar din ce ai descris tu cred ca e vorba despre durerea tip "cluster" poate fi asemănată cu o senzație puternică de arsură sau înjunghiere. Aceasta apare pe o singură parte a capului, în zona ochilor, iar suferindul cu greu reușește să se concentreze sau să își găsească locul. Cauza este inflamarea capilarelor și vinișoarelor din zona ochilor.
Carmen133 întreabă: