Gustul amar poate fi din cauza ca ai mancat seminte de pin. Practic, pentru dinti e mai bine sa ai mai multa saliva decat mai putina.
O alta cauza a secretiei excesive de saliva este lucrarea dentara. In acest caz, insa, este o reactie normala a organismului atunci cand este introdus in cavitatea bucala un obiect strain. O data ce te vei obisnui cu lucrarile dentare nivelul secretiei salivare va reveni la normal si de obicei acest proces dureaza cateva zile.
Aceasta tulburare poate aparea si pe fondul unor medicamente cum ar fi antihipertensivele. Dereglarea dispare o data ce organismul s-a obisnuit cu tratamentul.
Secretia de saliva ar trebui sa te ingrijoreze atunci cand tulburarea persista si nici nu apare intr-un context favorizant. In acest caz diagnosticul poate fi mai grav: dereglarea nervilor glandelor salivare, tulburari neurologice. O astfel de problema poate aparea si la persoanele cu alergii, polipi sau la persoanele cu obstructie nazala.
Cand salivatul in exces este insotit de febra, gat inflamat, agitatie si de halucinatii, iar simptomele apar la cateva zile dupa ce ai fost muscat de un animal, atunci prezinta-te de urgenta la medic. Vinovat pentru aceste simptome este virusul rabiei care nedepistat la timp, iti poate fi fatal. Acest virus se trasmite in special de la pisica.
Hipersalivaţia poate apărea în urma consumului excesiv de condimente, tutun sau alimente expirate. Însă depinde foarte mult când a început să apară pentru că poate cauza o mulţime de boli...de la laringită până la atac cerebral.