Alimente daunatoare diabeticilor de tip 2.
1. Alimentele care conţin zahăr
Sucurile acidulate, dulciurile, prajiturile şi alte produse care au la bază zahăr, reprezintă un risc mare pentru glicemia ta. Dacă ai poftă de o gustare, alege fructele precum merele, perele, portocalele sau fructele de pădure.
2. Sucurile de fructe
În timp ce fructele sunt recomandate diabeticilor, sucurile de fructe sunt cu totul altă poveste. Sucurile de fructe sunt chiar mai dăunătoare decât cele acidulate. Dacă vrei o băutură răcoritoare, încearcă ceva fară calorii.
3. Fructele uscate
Cu toate că fructele uscate sunt bogate în substanţe nutritive şi fibre, procesul de deshidratare concentrează nivelul zaharurilor.
4. Orezul, pâinea şi făina
Aceste 3 produse sunt printre principalele alimente pe lista carbohidraţilor de proastă calitate. În timpul digestiei, ele funţionează asemenea zahărului.
5. Lactatele grase
Probabil aţi auzit că grăsimile saturate din produsele lactate pot ridica nivelul de colesterol şi pot creşte riscul bolilor de inima. Grăsimile saturate pot provoca încă o problemă gravă pentru persoanele cu diabet zaharat. Unele studii au descoperit că o dietă bogată în grăsimi saturate poate provoca rezistenţă la insulina.
6. Carnea grasă
La fel ca produsele lactate grase, carnea conţine grăsimi saturate care cresc nivelul colesterolului şi pot provoca inflamări în corp. Alege carnea de pui fără piele, carnea de curcan, carnea de peşte, muşchiuleţul de porc sau carnea de vită.
7. Gustările ambalate şi produsele de patiserie
Chips-urile, covrigeii, biscuiţii, prajiturile, gogoşile conţin o cantitate foarte mare de zahăr, făină, conservanţi şi grăsimi, alimente extrem de periculoase pentru glicemie.
8. Prăjeli
Toate alimentele prăjite absorb mult ulei şi conţin foarte multe calorii. Pierderea controlului asupra greutăţii provoacă multe probleme persoanelor cu diabet.
9. Alcoolul
Înainte să consumi orice fel de băutură alcoolică, întreabă-ţi doctorul dacă este în siguranţă pentru sănătatea ta. Alcoolul poate creşte nivelul zahărului din sânge.
E mai simplu de spus ce Nu poate consuma: zahar, miere si produse care le contin. Prin zahar nu inteleg numai zaharul alb rafinat, ci si dextroxa, folosita mult la mezeluri, maltoza din bere si alte polizaharide care elibereaza cantitati mari de glucoza.
De asemenea are alimente bogate in zaharuri in mod natural, care trebuie consumate in cantitati limitate (paine, cartofi, orez, cereale).
Atentie la conservele de legume si la muraturile industriale - aproape toate contin zahar. Cand vrea sa cumpere bulion, de exemplu, sa citeasca continutul de pe eticheta. Daca are zahar, sa nu-l ia. Eu am luat odata bulion de Raureni, si avea 18% zahar, era ca un gem de rosii!
Lactate, branzeturi, oua si carne ca atare (nu in mezeluri) poate consuma fara restrictii.
Fructe crude poate manca (cu mici exceptii, cum ar fi bananele), dar ca mici gustari, intre mese.
Daca nu se poate obisnui sa manance neindulcit, poate folosi un indulcitor natural, de la farmacie, Xylitol. Arata la fel ca zaharul, are acelasi gust si nu e cancerigen, ca zaharina.
Stiam asta, dar ce alimente trebuie sa consume?(da exemple )
Trebuie se consume ori ce care nu are zaha sau indulcitor trebuie sa consume ceva sanatos.
dai funda
anonim_4396 întreabă: